Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare regulator tensiune, monitor Asus VC239H-W


Recommended Posts

Inainte de toate vreau sa va urez toate cele bune tuturor !

 

Piesa este de la un monitor Asus VC239H-W,  placa de baza 715G7528-M01-000-004L.

Va rog daca ati avut sau poate aveti acces la aceasta placa, schema, etc., orice informatie cu care ma puteti ajuta sa identific componenta originala, pt. ca cea care este acum pe placa - cea pe care am incercuit-o cu rosu in poza atasata (AZ1084CD-ADJG1 506MA3) nu sunt sigur ca este cea originala, se pare ca a mai fost umblat la ea dupa cum arata lipiturile (?), sa nu fie ceva ce a avut la indemana atunci la reparare (nu stiu ce s-a facut la acea reparare, insa am inteles ca a functionat doar 10 minute).

Am am tot cautat (in jur de vreo 5 - 7 ore) placa respectiva prin pozele de pe net , insa nici o poza pe care am gasit-o nu este facuta la o rezolutie suficienta ca sa pot vedea ce scrie pe piesa, o schema ar fi fost foarte bine venita dar nu am reusit sa gasesc una..

 

Va multumesc frumos pentru ajutor!

AZ1084CD-ADJG1 506MA3, nu sunt sigur ca este piesa originala.jpg

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1084 este un regulator LDO de curent relativ mare. ADJ înseamnă că este varianta reglabila la care tensiunea se setează cu 2 rezistente (ca la LM317). Exista și variante de tensiune fixa. Exista făcut de mai mulți producători, prefixul poate diferi în funcție de producător. Cauta datasheet-ul la LT1084 pt detalii. 

Link to comment

Multumesc frumos!, piesa care exista acum pe placa (care apare si in poza) am identificat-o, insa nu sunt sigur ca este cea originala. Cred ca piesa originala nu este reglabila (ADJ) ci este pentru tensiune fixa. Spun asta, pentru ca din ce am putut gasi pe net, intr-o singura poza se putea observa cu greu ca ar scrie pe piesa o valoare gen 2.5, in loc de ADJ. 

Pun linkul catre poza aici:

 https://besplatka.ua/aws/51/89/87/47/main-715g7528-m01-000-004l-photo-8c2e.jpg

Multumesc frumos inca odata !

Edited by Leeview
Link to comment

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Piesa care era pe placa (cea marcata cu rosu in prima poza, AZ1084CD-ADJG1 506MA3) tocmai ce am observat ca era crapata la pinul din dreapta. Vad ca se vede ceva si in poza, de la pin pana unde scrie cifra 3, din ultima linie inscriptionata pe el -  506MA3. Am dezlipit-o si pinul respectiv chiar se misca lejer.

 

Daca se poate o in drumare unde pot gasi AZ1084CD,  similare, in Bucuresti sau in apropiere?

Sa aveti o zi placuta, Multumesc frumos!

Edited by Leeview
Link to comment

Salutare si toate cele bune tuturor !

 

Am sa tin cont de toate sfaturile, pentru care va multumesc mult !

Din pacate nu stiu unde pot gasi piesa, sau echivalent, in Bucuresti (sau in apropiere) si ma gandesc ca daca nu reusesc sa gasesc piesa, orice altceva voi face va fi practic degeaba.

 

Va doresc un weekend placut si va multumesc mult pentru timpul si ajutorul acordat !

Link to comment

 

On 1/29/2020 at 7:40 AM, modoran said:

Dar multimetru sa verifici ce tensiune scoate la ieșire ai ?

 

Că dacă s-a montat ce nu trebuie e posibil sa nu mai ai ce face cu alt regulator, ci cu alt procesor sau ce se alimentează din bara respectiva.

 

5 hours ago, modoran said:

UIte "piesa" la tine in Bucuresti:

http://www.protehno.ro/ics/voltage-regulators/ldo-voltage-regulators/1469033/

 

Trebuie sa dai comanda online si o aduc ei din Anglia sau Belgia si o ridici gratis de la sediu.

 

 

Oricum eu tare ma indoiesc de faptul ca vei repara monitorul respectiv dupa cum eviti intrebarile despre eventuale masuratori si ii tot tragi cu "piesa" care e una banala.

 

Asa cum am scris, am dubii ca piesa este cea originala si ca este posibil sa fi fost inlocuita, dupa cum aratau lipiturile. Am pus chiar o poza de pe net unde se poate observa, cu greu, ca ar scrie pe piesa o valoare gen 2.5 in loc de ADJ, oricum mie imi par mai degraba cifre decat litere (ADJ)

Pun din nou linkul catre poza si aici:

 https://besplatka.ua/aws/51/89/87/47/main-715g7528-m01-000-004l-photo-8c2e.jpg

 

De aceea am creat acest topic: pentru ajutorul la identificare piesa originala. Am scris asa: "daca ati avut sau poate aveti acces la aceasta placa, schema, etc., orice informatie cu care ma puteti ajuta sa identific componenta originala".

Personal eu cam asa vad lucrurile acum: prioritar este identificarea corecta a piesei, apoi mai departe vedem ce si cum..

 

Intrebarea nu o evit, aveam 0V, dar nu am mai scris acest lucru pentru ca nu mai era relevant - descoperind fisura acea si apoi ca pinul chiar joaca, este de inteles ca si masuratoarea nu era relevanta..

 

Cu reparatul nu stiu daca voi reusi si sunt mari sanse sa se intample ceea ce spuneti, dar sper si incerc intotdeauna, poate este ceva care pot rezolva. Daca nu pot atunci imi aflu limitarile si mai invat ceva in functie de ce este nevoie..

 

Multumesc foarte mult tuturor pentru recomandarile pentru site-uri si piesa. Eu cautasem strict dupa AZ1084CD (generic, fixe si ADJ) si nu gasisem, iar echivalent inca nu stabilisem ce pot alege.

 

Edited by Leeview
Link to comment

Pai tu ai placa in fata, varianta fixa are pinul direct la masa, cea adj nu are, conține două rezistente externe, ce e așa greu să stabilești asta ?

 

Verifica sa nu ai scurt direct pe ieșire și ce se alimentează din regulatorul respectiv. După ce afli poți deduce din specificații tensiunea ce trebuie sa fie acolo.

Link to comment

Da, asa este, aveti dreptate, imi cer scuze - ramasesem blocat pe o idee, influentat de ceea ce vazusem in acea poza de pe net..

Multumesc mult de tot, chiar ma bucur ca ati insistat!

Am masurat si GND/ADJ nu este legat direct la masa, ci la o rezistenta, specific ADJ.

Edited by Leeview
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines