Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Chinezarii" din XB-26BT

yo3fhm

Recommended Posts

XB-26BT e numele unui player portabil chinezesc, o "cioaca" pe care o puteti cumpara la numai ... 25 lei.

Pe mine ma intereseaza sa stiu daca exista cineva care are vreo informatie legata de unul dintre cipurile existente in acest device :

AC19AP21296-25B4  

XB-26-BT-PCB4-core.jpg

Nu va obositi sa-l cautati pe Google, nu cred ca veti gasi ceva :)

Si nu, nu va alarmati, ca nu am de gand sa ridic in slavi marfurile chinezesti si nici sa le promovez in mod special. 

Dar acolo unde e ceva de vazut, cred ca merita sa fie mentionat.  Iar XB-26BT e o pocnitoare care cred ca merita cateva randuri, macar pentru urmatoarele :

- stie sa reproduca MP3 la 320Kbps ;

- radioul FM functioneaza foarte bine ptr clasa din care face parte ;

- ofera conexiune Bluetooth ;

- are port ptr stick USB (eu am testat cu 32GB, dar s-ar putea sa suporte si mai mult) ;

- are port ptr microSD card ;

- afisor miniatura ;

- lanterna cu LED superbright + lentila 

- totul este alimentat dintr-un singur acumulator LiIon 3.7V (nu am masurat consumul, dar o voi face).

Asta este XB-26BT .

Nimic special, un design ieftin, dar ce poti sa mai ceri la banii astia ? 

XB-26-BT-cutie.jpg

Amplificatorul audio este un cip cat jumatate din unghia degetului mic : 8002A .

Aveti aici specificatiile lui 8002 . Ce e interesant, e ca galbejitii i-au incropit un datasheet foarte cuprinzator !

Bine de stiut:  Output Power, 8Ω Load THD≤1%, f=1KHz --> 1.3W 

XB-26-BT-PCB3.jpg

Iata si o schema de aplicatie NS8002 = acelasi "drac" ) :)

Va asigur ca auditia oferita de acest cip, pe difuzorul aparatului, e neasteptat de buna. 

Desigur, nu ne putem gandi la pretentii "audiofile", dar am fost surprins placut .

141952-DI1.gif

Alte poze 

Placa in ansamblu ( fata cablata):

XB-26-BT-PCB5.jpg

Placa in ansamblu - partea opusa :

XB-26-BT-PCB8-fata.jpg

Si doua cipuri ale caror functii inca nu le-am identificat :

XB-26-BT-PCB2.jpg

XB-26-BT-PCB1.jpg

De remarcat ca ultimul cip este neinscriptionat. 

Cam atat deocamdata. Am de gand sa verific performantele cipului audio , apoi sa testez calitatile player-ului MP3. 

Va mai tin la curent , desi toate demersurile le voi face doar pentru distractie.

Daca cineva aude ceva despre AC19AP21296-25B4  , il rog sa ma anunte si pe mine ! Multumesc !

Cu bine,
Cezar YO3FHM

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Marele Savant

4

• yo3fhm

4

• Mircea

3

• Elison

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Aceste chipuri ACxxxxx facute de JL sunt niste DSP-uri care fac multe, au cred un DAC de 24b, etc. Documentatie zero. 

8002 e o copie dupa SSM-urile de la ADI. 

AC19AP21296-25B4 este un chip complex care contine un MCU 32 bit cu SDIO, UART, SPI, IIC, PWM, IIS, LCD controler, RTC, TIMER, MIC , ADC, DAC si alte functii.

Chipul mai are incorporat Bluetooth si FM radio.

Seara buna si multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri si bunavointa !

Dupa cate vad din postarea colegului Elison , cipanul ala e foarte complex si asta ma face sa ma gandesc serios la contrastul dintre functiile implementate si pretul de achizitie (mai ales privit prin prisma intregului aparat, nu doar al cipului in sine). Ai naibii chinezi, ne mananca cu fulgi. Dupa cum spunea si un foarte bun amic, e clar ca au trecut la "next level", adica sunt in stare sa proiecteze si singuri diverse chestii. Probabil ca un producator vestic ar fi jumulit pielea de pe sitizănul cumparator, pentru un cip cu aceleasi calitati :)

@Elison : Imi cer scuze, dar m-ati trezut curiozitatea (!) si desi nu sunt de felul meu indiscret, nu ma pot abtine sa nu va intreb!

Informatiile dvs. sunt foarte bine documentate; ati lucrat cu astfel de cipuri ? Ati reusit sa puneti mana pe vreun datasheet ? Multumesc anticipat !

@Thunderer , as vrea sa te rog ca daca stii vreun cip al celor de la AD care sa fie "originalul" dupa care a fost copiat 8002-ul chinezesc, sa ma ajuti putin ca sa nu mai sap eu. 

La prima vedere, AD8002 = Current Feedback Amplifier ,  LTM8002 = Silent Switcher µModule Regulator  , iar ADV8002 = Video signal processor.

Ma intereseaza doar pentru curiozitate si numai daca le stii, ca sa nu pierzi nici tu timpul cu cautari inutile. 

O seara faina si toate cele bune,

Cezar YO3FHM

@Thunderer : Merci , l-am notat. Interesant e ca-i de clasa D !

@RST : Felix, merci ptr info, vad ca spre diferenta de SSM2305, 8002-ul e in clasa AB. 

Ma uit si la preturile / unitate:  :)

LM4871 Digikey, Farnell, Mouser, TME  = aprox. 1.35USD 

8002A AliExpress = 0.14 USD/1buc sau 0.48 USD/20 buc ! 

No comments ! :)

Acum 17 ore, yo3fhm a spus:

@Elison Imi cer scuze, dar m-ati trezut curiozitatea (!) si desi nu sunt de felul meu indiscret, nu ma pot abtine sa nu va intreb!

Informatiile dvs. sunt foarte bine documentate; ati lucrat cu astfel de cipuri ? Ati reusit sa puneti mana pe vreun datasheet ? Multumesc anticipat !

Respectivele informatii le am de la un coleg, chipul neprogramat poate fi AC6905A sau AC6925B, produs de ZhuHai JieLi Tehnology Co.LTD

AC6925B este varianta imbunatatita a chipului AC6905A  .

Mai multe informatii despre AC6905A gasiti aici .Cateva informatii sumare despre AC6925B

Edited by Elison
Acum 16 ore, RST a spus:

Poate functiona atat in clasa AB cat si in clasa D. Comutarea intre " clase " se face la pinul 1. 

Un alt echivalent pin la pin e XPT8871........ din care se gasesc la acelasi pret " mirific " pe Aliexpress....si din care am o rezerva consistenta. Oricum, sa nu crezi ca il vand chinezii  ieftin....costa cam 10$ suta de grame :rade:

PS: la tesiuni f mici..2-4V este mult peste cele in clasa D din seria PAM, ca sa nu mai zic de " radioamatoricescul" LM386....

Tu faci misto sau faci misto??? asta e in continuarea utilizarii lui AD8307 ca amplificator!

Ma omori cu zile! pune sa vedem si noi unde scrie ca se poate schimba clasa de functionare a integratului! pinul ala este de st.by, n-o mai coti atita!

La 28.01.2020 la 0:16, RST a spus:

Poate functiona atat in clasa AB cat si in clasa D. Comutarea intre " clase " se face la pinul 1. 

Un alt echivalent pin la pin e XPT8871........

Alo, stimabilu' ... o cotesti de-ontepenesti.

Ai dat cu oistea-n gard si te faci ca ploua, ce naiba... fii macar cinstit. Te-ai referit la 8002 in prima propozitie citata.

Ceilalti ti-au atras atentia, da' tu o tii langa, te faci ca nu observi si discuti lejer despre XPT8871, care da, poate fi comutat in ambele moduri - pe cand 8002 nu. 

Cand te ia careva la refec, esti mereu in defensiva, de parca ar trebui sa te justifici ca nu le stii pe toate. Pai nici n-ai cum sa le stii, cum nici eu si nici altii nu le pot sti pe toate, da' ar fi mai cinstit din partea ta sa nu te mai repezi sa pui imediat etichete si cand gresesti (ptr ca e uman sa gresesti!) sa dai dovada de fair-play si sa recunosti c-ai gresit - nu sa faci tot posibilul ptr a poza intr-o autoritate care stie totul despre electronica si produsele derivate.

Ancient