Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator alimentare rezerva

metrix4you

Recommended Posts

salut ,

as avea nevoie de ajutorul vostru pentru o schema electrica a unui dispozitiv.

principiul este destul de simplu. cand tensiunea de alimentare scade sub 11V cc (acc Pb gel de 12V) montajul sa-mi comute alimentarea regulatorului de turatie al unui motor dintr-un alt acumulator. 

as prefera un montaj simplu cu releu

va multumesc

Edited by metrix4you
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• metrix4you

2

• manolo

1

• digitall

1

Top Posters In This Topic

Eu inteleg ce doresti,pentru un vaporas de nadit,dar nu e mai bun un voltmetru sa vezi tensiunea?asa ce faci mai car inca un acumulator in barca ?adica vo 2,2kg in plus?

Edited by manolo

salut manolo , nu am mai vorbit demult ...

am voltmetru , dar as fi vrut ca baterie de rezerva sa fie ceva mai usor , nu tot un acc pb-gel. ma gandeam la 3 celule de acumulator de laptop + bms de 20A

am probat si functioneaza bine si cu ele.

vreau doar sa o aduc la mal

am gasit la sierra , dar parca nu as da 130 lei pe el :)

Cel de la Sierra iti comuta pe  rezerva doar daca tensiunea din bateria principala scade sub valoarea critica si se mentine continuu timp de cateva secunde  . Un montaj simplu de comutare te va cupla pe bateria de rezerva imediat ce vei avea o cadere mica de tensiune sub prag , ceea ce va fi eronat cand vorbim despre plumb acid . Mai mult, comutatorul de la Sierra stie sa comute pack-uri de 3, respectiv 4 celule , indica starea bateriei in sarcina , indica optic cand s-a facut comutarea pe bateria de rezerva, toate indicatiile optice pe un singur led  .  Daca gasesti o schema fara microcontroller, trebuie sa fii atent cum functioneaza exact, un aspect ar fi atentia acordata la ce se intampla in momentul in care deconectezi bateria secundara sau cea principala ! Pe langa protectia la alimentare inversa  permite  si ON/OFF general  dintr-un intrerupator de curenti mici .

Principiul pare simplu, dar sunt multe aspecte de care trebuie sa tii cont....

Edited by digitall