Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri statie de lipit .


Recommended Posts

  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Gordak AK968. E super e fiabila, compacta, o am de 4 ani si n-am avut nicio problema cu ea (mi s-a ars doar rezistorul ceramic de la letcon, usor de gasit si inlocuit fie cu tot cu letcon fie doar el ca piesa), dar cauta totusi varfuri/rezistoare ceramice de letcon, originale. Daca lucrezi mai des, clar pistol de lipit romanesc sau polonez/ceh sau letcon tip pistol cu doua trepte (https://www.emag.ro/pistol-de-lipit-profesional-30-130w-max-450-grade-c-kemot-0071/pd/D6VGKLBBM/ exact modelul asta m-a tinut 2 ani - rezistorul ceramic). Sunt multe optiuni si multe de spus...

Edited by Guest
Link to comment

Domnule, chinezii le fac pe toate.Şi pe cele de doi bani şi pe cele mai scumpe.Deci termenul de ,,chinezărie,, nu se potriveşte în cazul ăsta.Brandul respectiv e 100% chinezesc, calitatea depinde şi de preţ, nu te aştepţi la o staţie de 2$ să facă chiar tot ce face una de 100$, deşi lipesc ambele până la urmă.  

Link to comment
1 hour ago, Razvan Pavel said:

https://www.olx.ro/oferta/statie-de-lipit-cu-aer-cald-si-letcon-gordak-968-importator-oficial-IDbp06d.html#171a4c0c6f 

De statia aceasta ce ziceti ? Exisa sanse sa nu fie chinezarie la banii astia ?

Are un coleg de-al meu cumparata de o juma de an, lcreaza doar cu suflanta si merge bine, singurul dezavantaj ar fi la comutatorul reed care este in manerul suflantei, nu are un comutator reed(magnetic) cum am vazut la alte suflante, are un comutator cu bila, o prostie totala de comutator, trebuie sa tii suflanta in plan perfect vertical ca sa faca contact bila si suflanta sa porneasca, la cererea amicului i-am anulat acel contact si am facut sa porneasca/opreasca statia direct de la intrerupatorul din fata.

A cumparat-o de la mivarom, acum vad ca ia schimbat denumire din Gordak in Alien, posibil ca aceasta pe care o au la vanzare acum, sa aibe comutator magnetic(reed) care e cel mai ok.

http://www.mivarom.ro/catalog/product_reviews_info.php/statie-lipire-alien-968-pri-11233?reviews_id=30941

 

Acesta de jos e un comutator reed(magnetic), in preajma unui camp magnetic lamelele din interior fac contact

 

Related image

 

 

Edited by Costica Tv
Link to comment

adica nu e chiar asa. e vorba de campul care apare in infasurarea bobinata peste sticla cand trece un curent pe acolo.

exista niste contacte ieftine de usi la care lamelele sunt actionate de un magnet plasat la o anumita distanta si intr-o anumita pozitie, dar numele de reed e la cele cu bobina. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines