Livs Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Bucuria de a repara TV-ul (LG 55LB870V) a durat cam 5 min, am zgariat ecranul relativ rau. Mai pot repara cumva? Link to comment
validae Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Era un soi de carioca pentru reparat zgârieturi auto, poate nu strică să încerci, dar numai după ce faci test pe alt ecran distrus.Ideea e să se preia puţin din pereţii zgârieturii printr-un solvent uşor şi să se depună în şanţ, pentru a atenua refracţia ce o face vizibilă.... Link to comment
Costica Tv Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 (edited) 1 hour ago, validae said: Era un soi de carioca pentru reparat zgârieturi auto, poate nu strică să încerci, dar numai după ce faci test pe alt ecran distrus.Ideea e să se preia puţin din pereţii zgârieturii printr-un solvent uşor şi să se depună în şanţ, pentru a atenua refracţia ce o face vizibilă.... Sa incerce ca nu are nimic de pierdut, dar nu prea cred...ecranul nu are vopsea..... https://www.emag.ro/creion-corector-epicauto-pentru-zgarieturi-marker-universal-scratch-remover-mzuin/pd/DSKBNRBBM/?X-Search-Id=563491d4c6ce7b65c17c&X-Product-Id=45534109&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view Edited January 16, 2020 by Costica Tv Link to comment
Den Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 (edited) Metoda rapida e cu vaselina siliconica transparenta.In functionare nu se mai vede,problema e cand e stins tv-ul,depinde de orientare si iluminare camera.Cel putin nu afecteaza cu nimic.Eu am luat de la faramacie un tubulet mic,dar e ceva timp de atunci si chiar nu stiu ce vaselina e.Cu creion corector/solutii polish plastic trebuie neaparat testat inainte... http://www.farmaciasomesan.ro/produs/vaselina/ Edited January 16, 2020 by Den Link to comment
Livs Posted January 16, 2020 Author Share Posted January 16, 2020 (edited) Multumesc pentru sugestii. Imi pare ca adincimea e destul de mare, se simte la unghie. E posibil sa fie afectat panelul? Ce e afectat de fapt, de se vede permanent alb? Nu stiu daca ma exprim corect, sunt afectati pixelii? O poza mai de aproape. PAre ca in zgarietura nu se aprind corect punctele. Edited January 16, 2020 by Livs Link to comment
Costica Tv Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Cu orice ar da tot se vede, ca zgarietura e adanca si ajunsa la sticla....... Link to comment
validae Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Nu e musai afectat panelul, fiindcă e acoperit cu o peliculă destul de groasă de plastic de protecţie.Aceea e zgâriată de fapt, panelul fiind din sticlă subţire s-ar fi spart mai degrabă... Link to comment
Guest Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Ai zgariat filtru de polarizare. Nu exista alta solutie, trebuie inlocuit. Link to comment
Livs Posted January 16, 2020 Author Share Posted January 16, 2020 Si inlocuirea filtrului insemna inlocuirea ecranului? MAi merita? Link to comment
Costica Tv Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 (edited) 1 hour ago, Dixon said: Ai zgariat filtru de polarizare. Nu exista alta solutie, trebuie inlocuit. Exact ! Aici se vede cum se executa operatiunea Aici se vede pretul colosal al unei folii pentru un display de 55 inch, cu bani astia cumperi alt tv, oricum daca e zgariata si sticla cred ca degeaba se schimba filtru de polarizare..... https://www.aliexpress.com/item/32999457953.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2918124axvdKlg&algo_pvid=8d036b5f-021f-4d59-8d4e-3103b0331bc9&algo_expid=8d036b5f-021f-4d59-8d4e-3103b0331bc9-0&btsid=f314d377-c6c8-4416-8353-f9cf94fd7485&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53 Edited January 16, 2020 by Costica Tv Link to comment
Costica Tv Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 1 hour ago, validae said: Nu e musai afectat panelul, fiindcă e acoperit cu o peliculă destul de groasă de plastic de protecţie.Aceea e zgâriată de fapt, panelul fiind din sticlă subţire s-ar fi spart mai degrabă... Nu se sparge, filtru de polarizare impiedica acest lucru la zgarieturi, cand e lovit sau apasat mai tare se crapa, asta fiind alta situatie. Link to comment
Costica Tv Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 (edited) 6 hours ago, Livs said: Bucuria de a repara TV-ul (LG 55LB870V) a durat cam 5 min, am zgariat ecranul relativ rau. Mai pot repara cumva? Cum si cu ce ai zgariat ecranul asa in halul ala?, te intreb ca am in magazie vre-o 4 tv-uri cu ecran crapat si la o adica o sa zgari adanc unul din ele, dupa care o sa jupoi folia de polarizare si sa vad daca a ajuns pana la sticla, daca stam sa gandim logic, chiar daca zgarietura a trecut de folie si a ajuns la sticla, pe doamna sticla o poate zgaria doar un obiect mai dur decat ea, adica cum ar fi diamantul de taiat geamuri....maine o sa fac un experiment sa vedem ce si cum.. Tin minte ca am avut acum 7-8 ani o plasma Philips cu diagonala mare si era zgariat ecranul facut varza, m-am chinuit vre-o 3-4 ore pana am jupuit folia si curatat adezivul ramas pe sticla.....,asa l-am vandut, pentru ca imaginea era perfecta si fara acea folie de protectie pe care am eliminat-o. Edited January 17, 2020 by Costica Tv Link to comment
Livs Posted January 17, 2020 Author Share Posted January 17, 2020 Mi-a alunecat tv-ul cind plecam de la atelier. In mina aveam placa de baza veche si probabil cu o muchie sau colt am comis-o. O sa-l pun la loc pe perete si string bani de altul. Imi pare rau de el ca era 3D si nu se mai fac. Link to comment
Recommended Posts