Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tehnoton A01

Adrian 89

Recommended Posts

Salut sunt nou pe acest forum si as avea si eu nevoie de un sfat referitor la un amplificator tehnoton 2×25W A01 .Am o problema cu un condensator legat pe iesirea  transformatorului inainte de conexiunile pe placa amplif ,la m gasit ars si nu gasesc daca il scot este vreo problema am vazut poze cu amificatoare identice si unele nu il au legat.astept un sfat.vreau sa precizez ca nu sunt profesionist ,sunt amator in electronica.

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Shambala

2

• marius75

2

• sesebe

1

• Adrian 89

1

Top Posters In This Topic

Pai spune ce condesator și pune niște poze clare. Pt pus poze le urci pe imgur de exemplu și postezi aici doar link-ul pt forum de acolo și apare imaginea direct aici. 

Gasești de vânzare pe forum la preturi modice condensatori mai buni decât cei românești. Cu 25 de lei iei 2 conzi de 10.000uF/50V.  Fără acel condensator posibil sa apara brum (bâzâit în boxa) și un răspuns mai slab la frecvente joase (fără bas la volum mare).

LE: bănuiesc ca e vorba despre un condensator de filtraj.

Edited by marius75

Nu e nici un filtraj, este un C nepolarizat  PIO romanesc [de proasta calitate] care se pune direct pe secundarul trafului, un fel se semi-snubber. Se va inlocui cu un C tip film la tensiune minim x3 fata de cea alternativa scoasa de traf.

Dar de mers merge si fara el.

Edited by Shambala

@marius75 electroliticii se pun dupa puntea redresoare. IT a specificat ca acel condensator se afla pe secundarul transformatorului. Crezi ca @Shambala ar fi spus aiurea ca merge si fara acel condensator? Nu cred ca se referea la filtraj asa cum ai facut tu.

Da, corect. Mea culpa...

LE: știu unde se pun conzii de filtraj, dar a spus "ca înainte de conexiunile pe placa amplif" și de aia m-am gândit la filtraj.

Edited by marius75