Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Bandi Szasz

ePaper cu PIC

Recommended Posts

Salut,

  Lucrez la un proiect care o sa contina un Epaper de 7.5inch cu comunicare prin SPI care o sa afiseze niste date citite de la senzori la intervale de 10minute. Daca datele nu s-au schimbat se va anula reimprospatarea dispayului pentru a nu consuma degeaba bateria de la care va fi alimentat. Circuitul va contine un PIC si un ESP (2866 sau 32 inca nu m-am decis), ESP-ul imi trebuie pentru conexiune la internet care va fi necesar la intervale de 6 ore pentru un scurt timp pentru a apela un endpoint care sa aduca niste date. Pentru ca datele de la senzori o sa fie primite prin RF uC-ul va trebuii sa stea putin mai mult treaz sa astepte datele (ma gandeam sa-l trezesc cu 10-15s inainte de fereastra preconizata de transmitere) ESP-ul consuma mult prea mult  doar sa stea dupa date  si atunci aici intervine PIC-ul cu un consum mult mai mic, ESP-ul va fi ori pornit/oprit prin alimentare de PIC sau va sta in deepSleep cate 6 ore.

 

Acuma sunt curios daca cineva a incercat sa se joace cu aceste Epaper-uri prin SPI in combinatie cu un PIC (pentru Arduino IDE exista library destule). In seria de 8bit nu cred ca exista un PIC cu suficienta memorie SRAM pentru buffer-ul necesar (una din librariile Arduino specifica undeva in jur de 30kB) insa se rezolva ori prin buffer paginat ori cu un SRAM extern. Problema ar fi ca ESP-ul pierde datele in afara de memoria RTC care inseamna ca buffer-ul va trebuii recreat de fiecare data (aici nu sunt inca sigur daca Epaper-ul retine memroia interna in deepSleep sau il pierde si el, daca ar fi mentiunta atunci ar fi posibila trimiterea doar a datelor modificate si nu intreg bufferul). Ma gandeam daca as putea muta si partea de afisare la PIC nu ar trebuii sa trezesc ESP-ul la posibile intervale de 10minute sa consume 50-70mA. Daca nu imi iese treaba cu PIC atunci o fie ESP-ul responsabil de afisare.

 

Pe net nu prea sunt exemple, ma gandeam sa sap prin libraria oferita de MikroC pentru TFT-uri (Visual TFT) pentru generarea de buffer cu fonturi, etc... si dupa sa ma folosesc de acel buffer si sa transmit datele catre Epaper convertite la formatul necesar.

 

Deci, a incercat cineva combinatia de Epaper cu PIC ? :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines