Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips 32PFL5605H/12

74dorian

Recommended Posts

• Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 74dorian

8

• yokoono

5

• Costica Tv

4

• Alexsys

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 5 ore, 74dorian a spus:

Salutare. Are cineva shema placii cu sursa?Nu o gasesc pe net.Codul placii este: DPS-138BP.Multumesc.

poate te ajuta asta

Edited by Marian Roman
5 hours ago, 74dorian said:

Salutare. Are cineva shema placii cu sursa?Nu o gasesc pe net.Codul placii este: DPS-138BP.Multumesc.

Stai linistit si nu mai cauta degeaba ca nu gasesti nici-o schema, doar sa fie pe DVD-rile de la D-l Tavi ....,totusi de ce iti trebuie schema, ce defect are sursa?

Edited by Costica Tv

Mosfet. Daca pinii sunt separati intre ei sunt 2 mosfeti, unul canal N si altul canal P. Daca mai multi pini sunt legati impreuna poate sa fie un mosfet in majoritatea cazurilor canal N. 

N-am idee dar daca ai placi din dezmembrari poti face o comparatie. Te lamuresti la ce tensiune se alimentau ledurile si cauti un mosfet dublu N/P care sa suporte tensiunea dubla, pentru siguranta, fata de ce ai gasit. Si peste 1A sa suporte curentul ledurilor.

L.E. Cu specificatia ca ce spun este despre ce cred eu ca ar putea fi. Nici macar o poza nu este.

Edited by yokoono

Revin cu poze.

Tranzistorul este dupa cum vedeti un KAE X6.Terminalul de la puct. 1 este legat impreuna cu cel de langa el.Restul sunt separati. Cred ca au o drena comuna, sau sursa.Astept sfaturile dvs. Multumesc.

2020-01-14 17.40.31.jpg

20200114_173242.jpg

20200114_173306.jpg

20200114_173120.jpg

20200114_173131.jpg

Sunt 4 bucati. Unul este impuscat.Se aprindea display-ul si se stingea imediat. Dupa ce l-am scos (in doua bucati) nu se mai aprinde. Cred ca sunt inseriate led-urile. Fiecare comanda cate o bareta sau un grup(nu am desfacut panelul).Sunt comandate de cate un tranzistor care la randul lui primeste comanda dintr-un integrat.Cert este ca a fost defect si as vrea sa-l inlocuiesc. Exista riscul sa fie duse si led-urile dar pana nu inlocuiesc tranzistorul, nu stiu.

Cu regret dar nu stiu de la ce este codul prescurtat BD si nici nu gasesc ceva despre KAE X6. Si asta cred ca este tot o prescurtare. Ramane sa astepti sfaturi de la alti colegi. Macar sa stii daca ai sansa sa gasesti de cumparat.

BD 701 nu  exista , cred ca este o notatie de cablaj, am cautat si eu si nu am gasit.Cu ce scrie pe tranzistor nici atat.Credeam ca o schema ar rezolva problema dar.........Am gasit ceva pe la magazinele de specialitate insa nu stiu daca merita sa risc.Sa le iau asa la intamplare?

Numai producatorul stie.Parca de ce trece timpul aparatele aste devin tot mai misterioase.Cred ca nu a ajuns inca schema sau documentatia referitoare la tot ce scoate o anumita firma, fiind ea si de renume ,,CANDVA''.