74dorian Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 Salutare. Are cineva shema placii cu sursa?Nu o gasesc pe net.Codul placii este: DPS-138BP.Multumesc. Link to comment
Marian Roman Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 (edited) Acum 5 ore, 74dorian a spus: Salutare. Are cineva shema placii cu sursa?Nu o gasesc pe net.Codul placii este: DPS-138BP.Multumesc. poate te ajuta asta Edited January 13, 2020 by Marian Roman Link to comment
Costica Tv Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 (edited) 5 hours ago, 74dorian said: Salutare. Are cineva shema placii cu sursa?Nu o gasesc pe net.Codul placii este: DPS-138BP.Multumesc. Stai linistit si nu mai cauta degeaba ca nu gasesti nici-o schema, doar sa fie pe DVD-rile de la D-l Tavi ....,totusi de ce iti trebuie schema, ce defect are sursa? Edited January 13, 2020 by Costica Tv Link to comment
74dorian Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 Ce tip sunt tranzistorii care alimenteaza ledurile.Aceia cu 6 pini care lucreaza impreuna cu un mic traf. Link to comment
yokoono Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 Mosfet. Daca pinii sunt separati intre ei sunt 2 mosfeti, unul canal N si altul canal P. Daca mai multi pini sunt legati impreuna poate sa fie un mosfet in majoritatea cazurilor canal N. Link to comment
74dorian Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 Si eu cred ca sunt 2 mosfeti pentru ca doar 2 pini sunt impreuna.Aveti idee si care este denumirea lor? Link to comment
yokoono Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 (edited) N-am idee dar daca ai placi din dezmembrari poti face o comparatie. Te lamuresti la ce tensiune se alimentau ledurile si cauti un mosfet dublu N/P care sa suporte tensiunea dubla, pentru siguranta, fata de ce ai gasit. Si peste 1A sa suporte curentul ledurilor. L.E. Cu specificatia ca ce spun este despre ce cred eu ca ar putea fi. Nici macar o poza nu este. Edited January 14, 2020 by yokoono Link to comment
74dorian Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 O sa revin cu poze.Acum sunt la servici.Multumesc. Link to comment
74dorian Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 Revin cu poze. Tranzistorul este dupa cum vedeti un KAE X6.Terminalul de la puct. 1 este legat impreuna cu cel de langa el.Restul sunt separati. Cred ca au o drena comuna, sau sursa.Astept sfaturile dvs. Multumesc. Link to comment
yokoono Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 Vad ca sunt notate BD. Si cum ai ajuns la concluzia ca ar fi defecte ?. Ce defect prezinta televizorul ?. Link to comment
74dorian Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 Sunt 4 bucati. Unul este impuscat.Se aprindea display-ul si se stingea imediat. Dupa ce l-am scos (in doua bucati) nu se mai aprinde. Cred ca sunt inseriate led-urile. Fiecare comanda cate o bareta sau un grup(nu am desfacut panelul).Sunt comandate de cate un tranzistor care la randul lui primeste comanda dintr-un integrat.Cert este ca a fost defect si as vrea sa-l inlocuiesc. Exista riscul sa fie duse si led-urile dar pana nu inlocuiesc tranzistorul, nu stiu. Link to comment
yokoono Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 Cu regret dar nu stiu de la ce este codul prescurtat BD si nici nu gasesc ceva despre KAE X6. Si asta cred ca este tot o prescurtare. Ramane sa astepti sfaturi de la alti colegi. Macar sa stii daca ai sansa sa gasesti de cumparat. Link to comment
74dorian Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 BD 701 nu exista , cred ca este o notatie de cablaj, am cautat si eu si nu am gasit.Cu ce scrie pe tranzistor nici atat.Credeam ca o schema ar rezolva problema dar.........Am gasit ceva pe la magazinele de specialitate insa nu stiu daca merita sa risc.Sa le iau asa la intamplare? Link to comment
yokoono Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 Nu m-am referit la tranzistorul BD ci la notatia BD. Ce este R, C, D,Q,L stim. De la ce o fi BD ?. Link to comment
74dorian Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 Numai producatorul stie.Parca de ce trece timpul aparatele aste devin tot mai misterioase.Cred ca nu a ajuns inca schema sau documentatia referitoare la tot ce scoate o anumita firma, fiind ea si de renume ,,CANDVA''. Link to comment
Recommended Posts