Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect - supraveghere contacte normal inchise


Guest gvincentiu

Recommended Posts

Guest gvincentiu

Sper ca nu am gresit forumul.Am de facut un proiect: Supravegherea unor contacte normel inchise si semnalizarea evenimentelor (deschiderea unui contact) catre un operator la un PC, printr-un program care semnalizeaza ce contact a fost deschis, data si ora. Ceva idei am: presupun ca este necesar un modul de achizitie cu 24 de intrari analogice (scump) ce se conecteaza la PC si un programel care interpreteaza evenimentele.Se poate realiza acest lucru, mai ieftin, cu microcontrolere cu interfete analogice si conectare paralel sau serial la PC?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Daca supraveghezi contacte, de ce mai vrei interfata analogica? Poti cu un PIC sa urmaresti starea contactelor si poti sa atasezi ora si minutul din el ca sa nu se poata modifica din calculator. Poti cupla PIC printr-o seriala la PC. Depinde de ce vrei de la lucrare.

Link to comment
Share on other sites

Guest gvincentiu

as putea merge pe controler PIC ce o interfata seriala la PC, dar cum urmareste el starea a 24 de contacte simultan si ce model as putea sa folosesc?

Link to comment
Share on other sites

Cauti un model care sa aiba 24 de pini la porturi + cativa pini pentru comunicatie. Dupa ce l-ai gasit ii cauti datasheet-ul ca sa afli locatia registrilor si a tuturor maruntaielor de pe-acolo. Iata aici ceva ce s-ar putea sa te ajute:

 

http://www.mikroe.com/ro/product/books/ ... lavlje.htm

 

si pentru comunicatia seriala, un exemplu:

 

http://www.mikroe.com/ro/product/books/ ... lavlje.htm

 

:rock:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines