vergil Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 La multi ani ! Rog un echivalent pin la pin cu , к157уд4 . In romana ar fi K157UD4 . Asa e ? Cu rusa sant paralel . Este un operational simplu , in capsula dip8 . Va multumesc anticipat . Link to comment
Guest Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 (edited) https://www.google.com/search?q=K157UD4&oq=K157UD4&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8 http://pin-g.com.ua/upload/datasheets/k157ud4.pdf https://books.google.ro/books?id=FdLRdC8epOEC&pg=PA4&lpg=PA4&dq=K157UD4&source=bl&ots=hSYfftC3d2&sig=ACfU3U0LLimYwWmg1jToAz9yIM7CksDiHQ&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwjGyavAjPHmAhXtl4sKHVNIB4EQ6AEwA3oECAsQAQ#v=onepage&q=K157UD4&f=false Edited January 7, 2020 by Guest Link to comment
okean Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 (edited) 1 oră în urmă, vergil a spus: La multi ani ! Rog un echivalent pin la pin cu , к157уд4 . In romana ar fi K157UD4 . Asa e ? Cu rusa sant paralel . Este un operational simplu , in capsula dip8 . Va multumesc anticipat . La multi ani ! E operational simplu da e " low noise ", ca fapt divers din ce aparat e ? " Chip K157UD4 is a low-noise universal operational amplifier. There is no internal frequency correction. Schematically identical to one channel K157UD3 . Designed for stereo magnetic recording and playback equipment. Features: Output Short Circuit Protection Wide supply voltage range (± 2 ... ± 18 V) Noise voltage reduced to an input in the audio frequency band of 2 μV La vreme de " seceta " as monta " adaptat " 1/2 K157UD2 de - aici - Edited January 7, 2020 by okean Link to comment
vergil Posted January 7, 2020 Author Share Posted January 7, 2020 (edited) VU-metru rusesc cu gdf . Vine in schema atasata , de aceea am solicitat echivalent pin la pin . Am multe ci dip 8 operationale simple , poate merge cu vreunul . Si cu rusa si cu engleza stau la fel . Înteleg efortul domnului miticamy , ptr care îi multumesc , dar atat este puterea de intelegere . Ca sa comand numai un ci ....da ce o sa fac . Edited January 7, 2020 by vergil Link to comment
sesebe Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 (edited) O varianta, poate chiar prea buna pt scopul initial, o reprezinta CA3140. O alta varianta mai este TLE2022. Probabil mai sint integrate si din seriile TLC si TLV dar astea nu prea se gasesc in capsule normale cu pini ci numai SMD. Mai exista si alte integrate dar incep sa fie cam scumpe (peste 10-15 RON). Functional dar nu compatibil la pini, se poate folosi si LM358 dar trebuie trase fire si gasita corespondeta si deci nu poate fi lipit direct. In alta ordine de idei, daca nu vrei sa cumperi un operational, identifica dintre cele cu un singur canal pe care le ai pe cele care au acelasi pinout cu CA3140 sau LM741 DAR care sint cu tranzistoare PNP la intrare ca sa poate include ca mod comun si masa (minusul) pt ca alimentarea lui este numai cu plus si masa. Eu l-am inlocuit chiar si cu 741 doar ca aveam alimentare diferentiala. In cazul de fata 741 nu merge pt ca la 741 tensiunile de pe intrari trebuie sa fie 2-4V mai mari decit alimentarea negativa iar la tine sint cam la masa in DC. PS: vad ca a amintit si @miticamy de 358. Edited January 7, 2020 by sesebe Link to comment
Guest Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Si daca puneai de la inceput schema asta ce era? Plus ca nu am inteles mesajul " dar atat este puterea de intelegere ", adica a mea sau a dumitale? Eu recunosc ca in toamna asta cu sanatatea m-am cam demolat (de Craciun am mancat 3 sarmale "stinse" cu 2 cani de ceai gastric, de revelion am mancat 4 felii de cascaval si dupa 50ml de alcool am zacut 2 zile) dar ma derutati cu intrebarile puse neterminate plus ca asteptati un singur raspuns, definitiv, exact, fara variante. Dupa schema interna as incerca cu un LM358 la care lipesc direct 3 pini (2,3,4) si ceilalti ii las in aer si pun 2 fire la alimentare si iesire. Vad daca functioneaza normal, daca nu trec la faza urmatoare. Iar rusa si engleza nu trebuie sa stii, 90% te ajuta Google translate: Link to comment
vergil Posted January 7, 2020 Author Share Posted January 7, 2020 (edited) @miticamy M-am referit la mine , nu la dv . Nu mi-aș permite . Nu am pus schema de la inceput ca sa nu lungesc povestea . Google , mai zice bine la cateva litere dar la texte o ia razna . @sesebe Multumesc de sfaturi . Tocmai voiam sa pun LM741 . Schema este cu tensiune diferentiala +/- 15V , fara conexiuni la GND . Sper sa fi vazut bine . Am sa caut cele indicate . Va multumesc Edited January 7, 2020 by vergil Link to comment
vergil Posted January 7, 2020 Author Share Posted January 7, 2020 (edited) Acum 3 ore, vergil a spus: VU-metru rusesc cu gdf . Recitind postarile constat ca am gesit . Este vb de VDF . Am o atractie despre aceste indicatoare VU . Edited January 7, 2020 by vergil Link to comment
Recommended Posts