Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator Roland dxy 1150

Alin P

Recommended Posts

Detin o imprimanta Roland dxy 1150 la care nu am alimentatorul si as dori , daca poate cineva, sa-mi ofere o schema a unui alimentator care are tensiune de iesire +9 volti si 31 volti. MULTUMESC!

download.jpg

Păi dacă ai cunoştinţele necesare construirii unui astfel de surse, cum de nu ai găsit o schemă până acum ? Poţi folosi şi două surse separate, de 31 şi 9V...dar trebuia să specifici şi curentul nominal al fiecărei surse.

Edited by validae

Intrefier a.i. sa fie 1mH la primar.Cu trei sau patru fasii de hartie de 80 gr./m2  (coli de cerere A4) ,se obtine inductanta necesara.Nu mai retin cate am pus eu ,insa 1mH la primar am avut sigur.Cine are cu ce masura inductanta ,poate opta pentru polizarea coloanei centrale a miezului pana la obtinerea inductantei de 1mH.Polizare ,masurare si tot asa pana iese ce trebuie.

Aici este si cablajul .Asa cum e prezentat de mine ,l-am folosit la ceasul cu atmega8 de la sectiunea atmel.

30V_9V IMPRIMANTA.lay6

Edited by nel65

Ok! Am vazut ca este un flyback si necesita intrefier iar @Alin P sa nu stie de asta. De aceea am intrebat. Era bine daca si notai in schema despre el.

Eu nu am cu ce masura inductanta.

Era notat,65sp si 1mH,exact pe schema!

LE

Am dat acum 65 spire pe un EI33 ,si am urmatoarele rezultate

-cu cinci foite de hartie de 80 gr/m2 am putin peste 1mH

-,cu patru foite am 1,18 mH

-cu trei foite am 1,45 mH

Miezul strans bine pentru masuratoare!

Sper sa fie de folos!

Edited by nel65

Obs:

Rezistenta de pe ramura de 30V de 220 ohmi din schema se va pune de 1k, sau mai mare

Edited by cristi7521