Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme amplificator Marshall MG15CDR !


marshall

Recommended Posts

Salutare! Deci, cu am zis si in titlu am un amp de chitara MG 15 CDR, un cubulet de 15w, cu modul de reverb pe arcuri si doua canale: unul de clean si unul de drive.Problemele sunt doua:1. atat la pornire dar mai ales la oprire, se aude un pocnet tare in difuzor.2. cand comut pe canalul de drive ( distors ) am un brum ingrozitor. pe clean in schimb nu are nici cel mai mic zgomot. oare pot sa scap de defectele astea?in timp am sanse sa bulesc dif-ul cu pocnetele alea?PS: am legat un fir de pe carcasa la calorifer, pentru impamantare dar brumul a persistat fara nici un fel de ameliorare.In fine, am nevoie de ajutorul specialistilor, ca eu m-am cam blocat !Multumesc mult !!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Specifica locatia; ai avea mai multe sanse. Pocnitura de la pornire/ oprire e din cauza regimului tranzitoriu suportat de final, e oarecum specific finalilor low cost , ai putea s`o elimini cu un intrerupator serie cu difuzorul sau cu un circuit de protectie simplu care sa cupleze difuzorul dupa f`o 2 sec. de la pornire si sa`l decupleze mai rapid la oprire; scheme se gasesc pe net sau prin colectia Tehnium, anii 80-90. Brumul... e mai complicat, trebuie sapat, n`ai spus daca se manifesta cu vol/ gain/ effect in orice pozitie: min, max, intermediar, oricum e posibil sa ai lipituri reci sau condensatoare uscate, care ar impinge oarece AO sa lucreze in bucla deschisa. Bafta...

Link to comment
Share on other sites

care locatie ???? cu adaugarea unui nou circuit mi se pare greoi ... adica de ce altele la fel ca al meu functioneaza ok si asta nu ? eu sunt convins ca e vb de vreo piesa bulita da nuj care si asta vroiam sa aflu de la specialisti ... sa-mi spuna pe unde sa umblu ....brumul apare numai pe canalul de gain si se amplifica atunci cand maresc gainul sau volumul . deci???

Link to comment
Share on other sites

da daca e doza nu tre sa aiba brum si pe clean ? plus de asta e humbucker si teoretic nu prea ar trebui sa bage brum ... (da nu-s chiar asa sigur de asta). reformulez: sa presupunem ca e buna doza totusi ... ar potea fi brumul din alta parte? si daca da de unde? si cel mai important : se poate remedia? in fine ... care ar fi solutia ...ca doar nu o sa las sa mearga asa... si cu pocnetele alea ... tre sa inlocuiesc toata sursa sau doar cate ceva din ea ... ????

Link to comment
Share on other sites

brumul poate apare cum au spus si colegii mei adica din filtraj cit si din adaptare dar nu e exclus sa ai bucla la masa. toate astea acum le poti rezolva ieftin; pastrezi partea de preampli.cu reverb cu tot si ii poti pune un montaj de 100 w rms cu circuitul integrat tda 7294[sgs thomson] daca sti cit de cit putina electronica il adaptezi usor, iti trbui o sursa de + - 30 v si un filtraj de cel putin 4700 micro farazi cu cit mai mare cu atit mai bine, montajul costa 25 sau 27 lei ar fi posibil [nu cunosc cubul tau]sa folosest alimentarea din "cub" si ai scapat de problema, bafta!

Link to comment
Share on other sites

tu vrei sa spui ca tre sa schimb tot etajul final ??? pai nu am facut nimik atunci .... pt ca nu cred ca o sa mai sune a marshall nu ??? dimpotriva eu vreau sa schimb doar piesele care nu sunt bune nu un etaj intreg !! ampul tre` sa functioneze curat si fara pocnituri pentru ca asa a mers pana acum ... sunt convins ca nu e greseala de constructie ci o defectiune care a aparut accidental pentru ca am mai auzit ampuri identice care sunau foarte bine ....

Link to comment
Share on other sites

asta cu schimbatul et. final e a doua varianta[si pt. putere]dar nu ai citit tot , am spus ca in afara de ce au spus colegii mai sus poate fi ; o bucla la masa,neadaptare,etc care nu pot fi rezolvate prin tf. pt. ca in audio pe linga metoda vizuala , masurari cc si ca , riplu etc. mai e si cea auditiva . eu am dat o sugestie!

Link to comment
Share on other sites

da nu prea sunt astfel de ateliere ca de aia am apelat la specialisti. in alta ordine de idei am observat asa: daca il las pornit si apoi il scot din priza nu se mai aude nici un pocnet. apoi l-am alimentat dintr-un prelungitor din ala cu buton de pornit oprit. acelasi rezultat ... pocniturile au disparut total atat la pornire cat si la oprire. pana la urma ce naiba are ca innebunesc de nervi ????? in fine cu brumul am ramas la fel ... chiar nu are nimeni nici o solutie pt mine ?salutari!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines