satelit Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Buna ziua, Am o piesa cu un un surub si as dorii sa-i fac o piulita, problema e ca surubul nu are filet metric, am masurat pasul filetului cu un set de lere whitworth si lera care se potriveste scrie pe ia 24G. Va rog sa sa-mi spuneti ce este acest 24G ca apoi s-mi cupar un tard pentru acest pas. Va multumesc! Link to comment
Balazs Andras Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 (edited) Acum 2 ore, satelit a spus: Buna ziua, Am o piesa cu un un surub si as dorii sa-i fac o piulita, problema e ca surubul nu are filet metric, am masurat pasul filetului cu un set de lere whitworth si lera care se potriveste scrie pe ia 24G. Va rog sa sa-mi spuneti ce este acest 24G ca apoi s-mi cupar un tard pentru acest pas. Va multumesc! La filet whitworth pasul se măsoară altfel, ai 24 de spirale pe o distanță de un țoli (25.4MM). Inch/nr. De spirale Edited December 11, 2019 by Balazs Andras Link to comment
satelit Posted December 11, 2019 Author Share Posted December 11, 2019 Multumesc pentru raspuns, surubul meu are diametru de 8,9mm , Aveti idee ce tarod ar corespunde pentru acest filet?? Link to comment
Balazs Andras Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 (edited) Cel mai apropiat este m9x1, dar nu o sa meargă, filetul whitworth are 55° iar metric este 60°, si pasul nu e exact 1mm e mai mult 1.05mm, dacă faci rost de piulita de m9x1 după câteva filete se blochează. Edited December 11, 2019 by Balazs Andras Link to comment
informer Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 (edited) Nu cumva este surubul/filetul de la alarme de pescuit? Intreb pt. ca si eu am cautat tarod/filiera multa vreme pana ce-am gasit (3/8 x 20). L.E. Filetul despre care zic se cheama BSF (British Standard Fine) si este varianta mai "marunta" a lu` BSW (British Standar Whitworth) care are 3/8 x 16. Cu 24TPI nu cunosc.... Edited December 11, 2019 by informer Link to comment
emil.gabor Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Poate fi unf 3/8 24tpi. Sau whitworth 3/8 24tpi 1 Link to comment
satelit Posted December 12, 2019 Author Share Posted December 12, 2019 Multumesc pentru raspunsuri, azi ma duc la un atelier mai specializat care are tot felul de tarozi si filiere, acolo am sa vad ce se potriveste. Link to comment
satelit Posted December 12, 2019 Author Share Posted December 12, 2019 pana la urma am identificat filetul surubului, este 3/8 UNF. \multumesc pentru ajutor. Link to comment
Recommended Posts