Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filet whitworth 24G

satelit

Recommended Posts

Buna ziua, 

Am o piesa cu un  un surub si as dorii sa-i fac o piulita,  problema e ca surubul nu are filet metric, 

am masurat pasul filetului cu un set de lere whitworth  si lera care se potriveste scrie pe ia 24G.

Va rog sa  sa-mi spuneti ce este acest 24G ca apoi s-mi cupar un tard pentru acest pas.

Va multumesc!

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• satelit

4

• Balazs Andras

2

• informer

1

• emil.gabor

1

Acum 2 ore, satelit a spus:

Buna ziua, 

Am o piesa cu un  un surub si as dorii sa-i fac o piulita,  problema e ca surubul nu are filet metric, 

am masurat pasul filetului cu un set de lere whitworth  si lera care se potriveste scrie pe ia 24G.

Va rog sa  sa-mi spuneti ce este acest 24G ca apoi s-mi cupar un tard pentru acest pas.

Va multumesc!

La filet whitworth pasul se măsoară altfel, ai 24 de spirale pe o distanță de un țoli (25.4MM).

Inch/nr. De spirale

thrdpitch.jpg

Edited by Balazs Andras

Cel mai apropiat este m9x1, dar nu o sa meargă, filetul whitworth are 55° iar metric este 60°, si pasul nu e exact 1mm e mai mult 1.05mm, dacă faci rost de piulita de m9x1 după câteva filete se blochează.

Edited by Balazs Andras

Nu cumva este surubul/filetul de la alarme de pescuit? :) 

Intreb pt. ca si eu am cautat tarod/filiera multa vreme pana ce-am gasit (3/8 x 20).

L.E. Filetul despre care zic se cheama BSF (British Standard Fine) si este varianta mai "marunta" a lu` BSW (British Standar Whitworth) care are 3/8 x 16.

Cu 24TPI nu cunosc....

Edited by informer