Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Software proiect NodeMCU (ESP8266)


vlad228

Recommended Posts

Buna ziua!

 

As avea nevoie, contra cost, de ajutorul vostru pentru a realiza un proiect care are la baza placa de dezvoltare NodeMCU.
Cu acest proiect doresc sa pot controla de la distanta, prin intermediul telefonului mobil 3 consumatori (doua calorifere electrice si un boiler electric) dintr-un apartament in care ajung doar cateva zile pe luna. De asemenea doresc sa pot vizualiza si temperatura masurata cu ajutorul a doi senzori de tipul DHT21.


Cerinte:

 

- posibilitatea de a comanda trei relee, atat prin intermediul telefonului (chiar daca telefonul si NodeMCU nu se afla in aceeasi retea WiFi), cat si prin intermediul a trei intrerupatoare fara retinere. Cele trei intrerupatoare vor fi conectate la pinii microcontrollerului prin intermediul unor optocuploare (scopul e de a izola cat mai bine intrarile microcontrollerului de eventuale supratensiuni).
De asemenea imi doresc sa pot seta o durata maxima de functionare a caloriferelor.

 

-posibilitatea de a vedea temperatura oferita de doi senzori de tipul DHT21. Senzorii vor fi conectati la modul printr-un cablu care va fi destul de lung (cel mai indepartat senzor va fi la aproximativ 10 metri de modul).

 

-posibilitatea de a vedea starea releelor.

 

Ar fi ideal ca modulul sa poata fi comandat printr-o aplicatie de genul eWelink sau google home, sau, daca treaba se complica foarte mult, pe o pagina web care sa aiba, totusi, o grafica prietenoasa, astfel incat sa poate fi utilizata cu usurinta si de catre sotie.

As dori ca proiectul sa fie facut in IDE-ul arduino si sa contina cat mai multe explicatii referitoare la functionare codului. De asemenea doresc si o schema de legare a partii de comanda la porturile microcontrollerului.

Este un proiect pentru uz personal, eu imi doresc sa invat sa programez arduino si nodemcu, dar momentan timpul nu imi permite sa studiez foarte mult si prin urmare nu as putea realizez ceva in timp util.

Stiu ca pe ebay/aliexpress exista tot felul de dispozitive cu functii relativ asemanatoare, insa, pentru scopul meu tot ar trebui sa fac ceva modificari (macar sa schimb releele) si nu imi doresc asta.
Sper ca am reusit sa exprim suficient de clar ceea ce imi doresc. Daca este nevoie, pot oferi detalii suplimentare atat in topic, cat si in privat.


Sunt dispus sa ofer maxim 200 de lei pentru partea de software.

 

Va multumesc anticipat pentru interesul acordat.

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bugetul tau este mult prea mic.

 

Daca tot vrei sa inveti ceva util, ti-as recomanda Embedded C direct pe microcontroller. Iti poti cumpara o placa de dezvoltare de la TI cu MSP430 si incepi cu un LED, apoi un timer, un ADC, un PWM, o intrerupere.. Arduino va fi floare la urechi apoi.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines