Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare laptop

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Salut !

Mi-a murit laptopul si vreau sa-mi iau altul. Avea 8 ani... Problema e ca eu nu mai sint la curent cu tehnologiile astea noi. Nu ma pricep deloc, si v-as ruga daca puteti sa ma indrumati si pe mine sa imi iau ceva bun.

Sa va zic cateva chestii importante pe care trebuie sa le indeplineasca:

- pret: in jur de 1800 lei

- sa se poata baga in el doua HDD-uri clasice (unul in locul unitatii optice)

- nu ma intereseaza hdd-urile pe care le contine ca oricum le dau jos si le pun pe ale mele

- sa mearga Windows 7 pe el

 

Nici nu stiu macar ce marca sau procesor sa aleg...

Ce parere aveti de asta ?

https://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/hp/156-255-g7-fhd-procesor-amd-ryzen-3-2200u-4m-cache-up-to-340-ghz-8gb-ddr4-256gb-ssd-radeon-vega-3-freedos-dark-ash-silver/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Renunta la vechile idei, care sunt gresite, si mergi pe tehnologiile noi. Cea mai mare prostie e sa inlocuiesti un SSD cu o gioarsa de HDD, vorbim de viteza de citire/scriere care poate fi si cu 300% mai mica, daca se recurge la aceasta inlocuire. Oricum SSD-ul M.2 are o dimensiune mult mai mica decat HDD-ul tau...deci foarte probabil ca n-o sa incapa. Pe SSD se instaleaza intotdeauna sistemul de operare Win/Linux, iar pe un HDD (daca permite laptop-ul) se stocheaza date si kit-uri. Windows 7 este total depasit si nefiabil, iar Windows 10 e o mare pacoste care strica multe chestiuni si setari de la update-urile automate (nerecomandat). Foloseste windows 8.1, cu driverele automate, iar ce nu gaseste windows'ul, folosesti de la producatori (video in general si wi-fi). Intrebarea este la ce folosesti laptop-ul?

Link spre comentariu

Laptopul nu-l folosesc pentru jocuri...

Am intrebat pe cei de la magazin si au zis ca nu mai merge win7 pe nici un laptop nou... Tu zici ca s-ar putea sa mearga 8.1 ?

Si mai mi-au zis ca pe langa acel sdd inclus mai are si un bay de hdd de 2.5" + unitatea optica ce poate fi inlocuita  cu un hdd, ceea ce este super.

Link spre comentariu

E ok atunci, da-i bice! Toate laptop-urile noi au suport pe partea de drivere pentru win 10 (in marea majoritate a cazurilor - mai ales la hp), dar asta nu inseamna ca nu pot fi instalate drivere de win10 si pe win 8.1. si cateodata si pe win7. Un instalator cu experienta stie ce sa faca sa puna windows 8.1 pe laptop scos pentru windows 10. Eu cel putin asta recomand.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu ma dau mare cunoscator...sunt doar utilizator. In mod sigur merge win8, pt ca bag seama cumperi o scula noua, nu un junghi vechi cum am eu. Merge si win7 instalat, dar nu mai merita. Asa cum ti s-a spus, din primavara nu mai ai suport Microsoft. Nu stiu 8 cat il mai lasa, dar deocamdata nu se aude nimic. Si 10 e fain, dar mananca resurse in draci. Poate pe o scula potenta sa nu se cunoasca, dar pe una la limita, nu da bine.

Link spre comentariu

Suportul microsoft pentru versiunea respectiva de windows e una (update-uri - de obicei de securitate), in timp ce suportul producatorilor de laptop-uri cu drivere pentru anumite versiuni de windows e alta. Eu personal nu recomand update-uri la windows decat daca esti developer/programator si stii exact cu ce te ajuta acele update-uri si daca sunt cu adevarat necesare.De obicei update-urile la windows dau peste cap starea de default. Pentru securitatea datelor se utilizeaza antivirus dedicat si atat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Vad ca au suport de drivere pentru windows 7 si 10. E imposibil sa nu mearga driverele si la windows 8 sau windows 8.1. Din partea mea mergi cu comanda linistit.

Ai toate driverele aici:

https://support.hp.com/in-en/drivers/selfservice/hp-255-g7-notebook-pc/24381324

Le pui intr-un folder pe laptop dupa ce instalezi windows-ul si le dezarhivezi pe fiecare in folder-ul sau. Intai incerci sa instalezi pe fiecare cu setup.exe sau autorun.exe sau mai degraba "HP Support Assistant". Daca nu merge asa, intri in control panel/system/device manager si clic drept pe fiecare dispozitiv care nu s-a instalat (semnul intrebarii sau exclamarii), click update driver, cauti calea la folder-ul tau general de drivere dezarhivate si search....o sa-si ia el ce-i trebuie din folder-ul de drivere (e un fel de metoda manuala cand metoda auto nu vrea sa le instaleze). Daca nici asa nu merge, dai cu windows update (indicat e sa nu fie piratat windows-ul).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Iti dai seama ca nu. Sau cel putin asa mi-au spus cei de la magazin.

Pe asta l-am luat: https://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/dell/156-vostro-3580-seria-3000-fhd-procesor-intel-core-i5-8265u-6m-cache-up-to-390-ghz-8gb-ddr4-256gb-ssd-gma-uhd-620-linux-black-3yr-cis/

Am facut alegere buna ?

Intel i5 din a opta generatie, 8G RAM, SSD, bay pt hdd normal + unitate optica unde se poate pune al doilea hdd.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări