Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare 100w (2*100)


Guest echoes

Recommended Posts

Cine ma poate ajuta prin a imi recomanda un amp pe mosfeturi de 100w? Cei care au testat cat mai multe au prioritate :rolleyes: Daca aveti si proiectarea gata facuta ar fi si mai bine, nu am mai lucrat de vreo 3 ani in domeniu si miam cam pierdut din dexteritate si cunostine. Pe la 14 ani am facut unu cu 2n3055(cu o schema din tehnium), si pe atunci nu eram in stare sa apreciez calitatea unui amplificator, deci astept indrumarile voastre multumiri anticipate.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

credeam ca ipa400 inseamna 400w. Cum fac sa pun doar 2 perechi? Mai modific ceva? :prayer: Cum se aude amplificatorul raportat la celalalte (pe 2N sau CI)?

Link to comment
Share on other sites

cauta bine pe acolo tot ce e legat de ipa400.

Ai si cablaj.

Lasi loc liber pt urmatorii finali, desi ai putea sa ii pui pe toti pentru ca nu sunt scumpi.

Daca nu ai chef sa il faci tu atunci vezi pe site la nea Vasile daca iti plac kiturile lui http://www.hi-end.ro/

 

Va rog sa tineti pt voi remarcile la adresa altora.

Omul vine aici sa invete, nu sa fie luat in balon.

Link to comment
Share on other sites

e cam ... ciudat sa iei IPA400 doar pentru 100W.

e bine sa fie mai mult, niciodata nu se stie, nu e bine sa te multumesti cu 100W.
Link to comment
Share on other sites

am un toroidal de 2*70 c.a., care facea parte dintrun vechi amp 2*800 philips (pentru scena) dar nu vreau sal repar pe ala inca pentru ca vreau sa am un sunet mult mai clar. nu stiu cat de bine se aude ipa400, am facut deja cabluj pentru un canal sal testez, dar zilele aste sunt ocupat asa ca o sa mai dureze ceva. Intrbarea e ce finali sa folosesc sa suporte 90-95v cat scoate sursa mea(ca sa nu mai cumpar alt traf) si daca calitatea sunetului este invers proportionala cu numarul de finali. (stiu ca amplificatoarele din comert au fidelitatea maxima pe la 60% din putere)

Link to comment
Share on other sites

merge si irfp240 si 9240 pe tensiunea aia, dar esti f aproape de limita.Nu poti sa scoti niste prize la 65V?Pune linistit cele 4 perechi ca sa tina la putere mare.Daca pui mai multi finali afecteaza calitatea daca nu ii imperechezi, plus incarca mai mult etajul de comanda.Ar fi o idee sa mai pui un repetor pe emitor sau repetor pe sursa cu mje15030 si complementarul, respectiv irf610/9610.Asta in cazul in care pui o armata de finali.Daca ai facut cablajul testeaza-l in versiunea actuala. LA 90V nu pusca nimic.

Link to comment
Share on other sites

As fi preferat sa las trafu intact, asta in cazul in care fidelitatea nu are de suferit (fiind criteriul de baza pentru mine). Un repetor nu stiu ce este (daca puteti sami dati linkul de la un topic in care sa discutat problema va fi recunoscatori, eu nu am gasit). Si ma mai intereseaza cum fac sa am zgomot de fond 0. Toate ampurile pe care leam facut (majoritatea pe integrate) aveau un bazait de-a dreptul deranjant, mai ales la puteri mici (am mai vazut un topic despre asta dar nu sa ajuns la o concluzie finala)Si scuze pentru intrebarile stupide dar eram elev cand am invatat electorica si nu intram in "detalii". :smt001

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines