Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cpu-monitor


Guest andrei_art

Recommended Posts

Guest andrei_art

problema consta in faptul ca atunci cand deschid calculatorul pe monitor imi apare "mode not supported" in timpul in care se "incarca" biuosul pana cand intra in windows... dar problema si mai mare e ca am verificat monitorul pe alt calc si merge perfect...la fel si cu unitatea..numai ca impreuna nu pot sa le fac sa functioneze...va rog un raspuns cat mai urgent ca am ramas fara windows :smt022 (acum lucrez pe o versiune beta de vista care merge infect si pe deasupra ma si da wind afara ca nu am serial..)

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

problema consta in faptul ca atunci cand deschid calculatorul pe monitor imi apare "mode not supported" in timpul in care se "incarca" biuosul pana cand intra in windows... //...va rog un raspuns cat mai urgent ca am ramas fara windows

1.Lamureste-ne te rog daca problema iti apare in windows sau la bootare.2.Daca iti functioneaza in Vista trebuie sa-ti functioneze si in OS-ul instalat anterior. Incearca sa fii mai clar. Multumesc.
Link to comment
Guest andrei_art

scuze dar am scris repede ca eram logat pe o versiune beta de vista si expirase serialu...abua am reusit sal pun in functiune :rolleyes: ca sa lamuresc problema: din momentul in care apas butonul power la calculator si pana vad "welcome" in vista sau xp imi scrie pe mijlocul ecranului "mode not supported"anomalia este ca sistemul e perfect functional...deci cum sa spun...monitorul l'am probat pe alte 2 cpu si merge perfect normal..cum ar fi trebuit; la fel si cu unitatea...; problema vine cand le pun impreuna (oare sa fie de la bios....asta mi'a venit in minte prima data, ca biosul are ceva probleme si nu reuseste sa stabileasca corect legatura dintre cele 2 componente.. pl video si monitorul)daca stiti ceva ce m'ar putea ajuta v-as fi recunoscatorp.s. am reusit sa instalez xp-ul...am fost cu stistemul la un prieten... ca nici partea cand instaleaza nu mi se mai vede nimic..chiar daca functioneazap.p.s. 640*480 merge in windows...

Link to comment

Unele placi video la pornire sunt in 70 hz (baleaj vertical) si chiar mai sus. Am patit si eu aceasta anomalie la o combinatie monitor placa video. Este posibil ca tu sa fi intalnit aceasta combinatie. Ai placa video onboard sau este pe alt slot? Daca este onboard incearca sa pui alta pe pci sau agp(daca are) si sa incerci sa te joci un pic la valoarea memoriei alocate catre placa video sa setezi corect ordinea de initializare a placii (onbord sau slot). Incearca sa setezi si tipul EGA sau VGA din prima locatie din bios. Daca ai placa pe slot incearca sa o schimbi cu alta, cel mult de proba.Dupa ce ai intrat in windows incearca se te joci la setarile de rezolutie si refresh astfel incat sa vezi pana unde merge placa ta (incepi cu 60 Hz refresh si rezolutii din ce in ce mai mari si apoi schimbi refresh-ul cu unul mai mare. Daca nu stii de unde se chimba refresh dupa ce dai advance in ecranul cu rezolutii , alegi tab-ul cu monitor. In cazul in care ai dat o rezolutie sau un refresh si monitorul tau nu suporta poti iesi din ea apasand tasta Brake.

Link to comment
Guest andrei_art

@aeromania - pai tocmai la frecventa e problema...imi apare vertical si orizontal.. adica frecventele respective si sub scrie aia cu mode...bla bla..in wind merge pe orice rezolutie..la pornire e problemaplaca video este [email protected] - am dat de mai multe ori clear la bios da' nu stiam ca trebuie scos calc din priza... :smt017 poate reusesc sa o scot la capat :smt009

Link to comment

Tu spui orice rezolutie, dar la ce refresh-ul la ce valori le-a incercat una este sa folosesti 1280X1024 la 60 Hz si alta este la 70 sau 75Hz , asta conteaza in cazul tau acum. Sistemul a functionat la inceput normal? Ce monitor ai ? Cand ai incercat monitorul la prietenul tau ai testat mai multe rezolutii si refresh ?La fel cum spuneau si colegii de forum poate este ceva defect si acel defect se manifesta la tine la rezolutia si refresh-ul de pornire, iar in win sa nu fi gasit aceasta combinatie sa iti dai seama de defect. Cum spuneam placile video initializeaza monitoarele la frecvente diferite, este posibil ca a ta sa intializeze la o frecventa (refresh nu rezolutie) care monitorul nu suporta.Incearca sa testezi. Bafta.

Link to comment
Guest andrei_art

am aflat (doamne da' multe mai sunt!)... imi face probleme la 720x576-60 hz - 256 col, 16 bit si 32 bit (pe 59 hz nu are probleme)... ce as putea sa fac [email protected] - mie mi se reseteaza si asa biosul...dar nu stiu daca se reseteaza bine :rolleyes:

Link to comment

Poti incerca sa verifici monitorul la aceeasi rezolutie si refresh pe alt calculator.Am inteles ca ai probat monitorul pe alt calculator dar nu cred ca l-ai probat la toate rezolutiile si refresh-urile posibile.Sau incerci sa pui alta placa si sa vezi daca iti mai face asa la rezolutia respectiva (si refresh-ul cu pb), sa nu te mai deplasezi cu monitorul in brate. Se pare ca placa ta video initializeaza la pornire acel mod 720 X576 x60 Hz si de aici apar problemele. Nu ai precizat ce monitor ai si de cand a inceput defectul. Din cele spuse pana acum , dau vina pe monitor (chiar daca l-ai probat pe alt calculator(acolo nu avea aceeasi rezolutie si refresh-ul care iti fac pb de la placa ta video)). Ori monitorul tau nu suporta modul asta de lucru, ori ceva este defect in el(putin probabil altfel nu ar fi afisat mode not supported , ar fi fost pur si simplu blocata imaginea). De aceea te-am intrebat ce monitor ai si de cand a inceput defectul... .LE In privinta resetarii biosului nu poti vb de bine sau rau , nu pot ramane portiuni vechi si noi dupa reset , asta in cazul unuia bun... .

Link to comment
Guest andrei_art

am sa incerc maine...daca ajung; monitorul e un lcd proview 700p (uk713); chestia a aparut de cateva saptamani...da' n-am prea bagat-o in seama pt ca nici nu prea ma uit cand dau drumu' la pc...apas butonul si imi continui treaba...depinde ce fac in acel moment. observasem acel "mode.." de cateva ori dar nu am crezut ca e asa grav...sa nu se vada nici cand instalez winxp... am sa incerc cum ai spus...verific monitorul pe alt sistem...si sa vad daca are cineva suport pci-e sa verific si placa video la aceeasi rez care imi face probleme... (pl vid e ati radeon x550) daca e de la placa video ma las de ati :toimonster:

Link to comment
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines