Alextv Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Buna seara Tv.ul a venit cu lipsta imagine, sunet exista , inclusiv backlight. La o masuratoare pe t.con, lipsesc tensiunile VGH si VGL. Am decuplat cele doua pamblici spre ecran si cele doua tensiuni au aparut. Apoi am cuplat pe rand inapoi cele doua pamblici. La cuplarea pamblicii din stg. mor cele doua tensiuni. Cu pamblica din dreapta cuplata si cu cea din stanga decuplata am imagine pe jumatatea respectiva. Nu stiu daca este ISL.ul de vina sau este scurt in ecran, pentru ca pe placa dreiverului din stanga , nu am gasit nimic in scurt. V a rog putin ajutor cu o idee din experienta dvs.Nu as comanda ISL.ul sau t.conul degeaba. Link to comment
yokoono Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 (edited) Chiar daca nu l-ai gasit, chiar daca nu este scurt ci rezistenta foarte mica, defectul este in panel pe stanga. Cauta punctul de masura VGH de pe t-con si apoi corespondenta lui pe placa stanga. Decupleaza complet t-conul. Alimenteaza VGH din sursa externa, de curent mai mare, si vezi ce se incalzeste. Vezi daca in stanga sus nu gasesti o dioda pusa catre masa si care este chiar pe VGH. Dezlipeste-o si masoar-o. Poti proba si fara ea. Vezi daca se incalzesc excesiv panglicile lipite de sticla pe partea proasta. Edited November 26, 2019 by yokoono Link to comment
Recommended Posts