Guest valera Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Am un CASIO battery charger pentru aparat foto, model BC-11L, AC input 100-240V 80 mA, DC output 4,2V 600mA. S-a prajit un rezistor smd (R10) si nu se mai poate citi nimic de pe el. Se afla intre plusul condensatoarelor de 4,7 MF/400V si transformator. Stie cineva ce valoare ar putea avea!? Am atasat niste fotografii ale placii... Link to comment
cipcirip Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Daca este in serie cu primarul transformatorului si cu elementul de reglaj (IC, bipolar sau MOS) e de valoare mica (1-2 ohmi) si probabil mai ai ceva in scurtcircuit. Link to comment
Guest valera Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Multam cipcirip! Totusi, 1 - 2 ohmi nu e o valoare cam mica avand in vedere tensiunea si curentul care circula prin el? Link to comment
florin.bulau Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Pai tocmai ca sa se arda inaintea unor componente scumpe e pus acolo. Verifica daca nu s-a defectat (strapuns, topit) tranzistorul de comutatie din primar (daca exista discret si nu e in vreun integrat). Daca ala e bun, transformatorul poate avea spire in scurtcircuit ( exista un aparat care poate depista chestia asta, legai una din bobine la borne - cu traful dezlipit de pe placa), dar nu ma intreba unde gasesti asa ceva...)Cu riscul de a te dezamagi, genul asta de aparat e facut in ideea ca s-a defectat, iti cumperi altul... Un produs "de consum".Bafta la investigatii si fii atent la tensiunea retelei! Link to comment
Dr.L Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 este pus pe post de siguranta,daca se intampla ceva sa se buseascaalte aparate au o bucata de traseu subtire pe post de siguranta,depinde de producator Link to comment
niq_ro Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 1-2ohmi sunt de ajuns.. la 600mA=0,6A ai cadere de tensiune pe rezistenta aia de 0,6-1,2V.. respectiv 0,36=0,72W putere disipataputea sa fie din grupul R-C de filtrare sau doar pe post de siguranta termica... poti sa spui ce integrat e in montaj? Link to comment
Guest valera Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Multumesc tuturor! Cu exceptia rezistentei cu pricina, care e topita, vizual nimic altceva nu pare afectat. Integratul are indicativul: 582/707C. Voi incerca, asa cum m-ati sfatuit, cu o rezistenta de 2 ohmi. Daca nu va functiona, am sa cumpar unul nou. Cu toate ca, stiti si voi, depanarea e mult mai placuta! Link to comment
Guest valera Posted September 6, 2007 Share Posted September 6, 2007 Multumesc tuturor pentru sfaturi. Am incercat cu o rezistenta de 2 ohmi insa din pacate mai era ceva in scurtcircuit. Va anunt cu placere ca chargerul a plecat in vacanta cu o masina de la salubritate. Link to comment
Recommended Posts