Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobina pe miez de ferita

cburlea

Recommended Posts

Salve :smt006 as dori sa construiesc o bobina pe ferita pentru ca vreau sa montez un dif intr-un circuit si-mi trebuie sa tai frecventa la 700 Hz... si atunci imi trebuie o inductanta de: 0,758 mH! Pe miez aer imi iese un monstru de bobina!:smt103 Nu stiu cum sa calculez o bobina pe miez de ferita... de aceea stiti cumva daca exista un calculator de bobine pe astfel de miez? sau ma puteti ajuta cumva?Am o carcasa cu diam de 25 mm si cu inaltimea tot la fel! Multumesc frumos :smt006

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Cu 0,75mh nu tai la 700 decat pe 4 ohmi,probabilOricum valoarea asta este destul de mica,se folosete si pe la twetereDaca ziceai de >5mH atunci mai vorbeam de cartite,da la 0,75.Eu zic sa mai calculezi.Calculatoarele alea nu sunt precise nici pt bobine cu miez de aer,daramite pe ferita.No way.Ia-ti aparat de masura daca chiar vrei sa faci asa ceva

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines