Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
trasorv

Apă sub termopan la balcon

Recommended Posts

Bună seara, oameni buni sunt cu moralul la pământ, acum vreo trei luni am pus termopan la balcon, cu o firmă renumită iar in seara, asta după o zi de ploaie mocănească îmi intră apă pe sub termopan pe toată lungimea balconului. Din ce am putut vedea (apartamentul nu e locuibil) apa se scurge pe solbanc si apoi pe perete . Până acum nu am putut vedea vreo problemă la termopan  pentru că nu a plouat. Mâine mă duc la firmă dar până atunci aș vrea să mă lămuresc despre ce este vorba, care este cauza .

 O opinie avizată m-ar mai liniști. Multumesc 

Atașez si o poză edificatoare 

20191121_172711.jpg

Edited by trasorv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu au finisat şi aplicat tinci pe marginea exterioară, peste spuma care umple golurile dintre termopan şi zid şi apa s-a infiltrat prin spumă......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă apa nu se infiltrează de sus (de la vecinul de sus),cred că apa se scurge de pe geam și intră pe sub ramă (termopan)

În concluzie ...îți trebuie un pervaz pe toată lungimea geamului, cu un pic de scurgere spre exterior.

Edited by elmar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum 13 ore, validae a spus:

Nu au finisat şi aplicat tinci pe marginea exterioară, peste spuma care umple golurile dintre termopan şi zid şi apa s-a infiltrat prin spumă......

Așa este, probabil or să îmi spună că nu era treaba lor dar puteau să îmi spună ce trebuie să fac și veneau și  puneau geamurile și pervazul peste câteva zile 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost și am revăzut din nou situația și, ca și aseară văd că apa curge pe solbanc și se prelinge pe perete  ....cum este posibil așa ceva  ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca pur si simplu este un condens abundent datorat fie faptului ca se fac lucrari in casa , dar mai ales, zidului de sub termopane.

Share this post


Link to post
Share on other sites
La 21.11.2019 la 21:11, sxn1 a spus:

Asa ar fi trebuit....

Teoria ca teoria, dar practica ne omoara.E frumos ce se vede in clipul ala, dar cred ca e doar cu scop didactic. Vara asta am asistat la inlocuirea ferestrelor pe doua nivele, cate 25 pe nivel cu cate 3 sectiuni fiecare (una mobila si doua fixe), dar crede-ma desi montajul l-a facut o firma de renume din targ, nici pomeneala de ce s-a vazut in filmuletul ala demonstrativ. Si totusi nu se infiltreaza apa. Acolo trebuie vazuta sursa, si pe urma de vazut ce e de facut. Posibil sa nu fie de la ploaie. Am spus posibil.

La mine cand am schimbat tamplaria, sa tot fie 10 ani si inca n-am probleme, un singur geam curgea, facea condens pe el de se umezise peretele sub el, si ajunsese apa pe parchet. M-am dus la firma, au venit pe rand expertii si dupa cateva artificii constand chiar si in gaurirea profilului, au ajuns la concluzia ca trebuie schimbat cu totul. Au dat o gaura in profil pe la 30 cm de latura de jos si a tasnit apa, deci profilul era plin. Repet, dintre toate, numai asta a fost cu problema. Au dat vina pe mine ca nu aerisesc, ca e multa umezeala in camera si toate alea. Le-am spus sa-mi traga o teava pt drenare si sa dea apa la canal, nu pe perete, daca asta inseamna termopan. Dupa schimbarea cu totul a ferestrei, nu am mai avut nici un fel de problema, si sunt peste 10 ani de atunci.

Edited by doru3160

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum sa stea apa gramada in profil, sa mai si tasneasca? :rade:  Trebuie sa se prevada niste gaurici pe partea exterioara pentru evacuarea condensului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum 19 minute, cablaje pcb a spus:

Cum sa stea apa gramada in profil, sa mai si tasneasca?

Crezi ca vorbesc din filme? Normal ca dupa ce au dat o gaura de 5mm a tasnit apa din profil, pe acea gaura. Vrei sa-ti desenez? Cred ca nu-ti inchipui ca avea si presiune, a curs cum era si firesc, daca era stocata acolo. De unde era toata apa aia, nici ei n-au stiut sa spuna.Daca aia de pe sticla o puneau pe seama mea ca nu aerisesc(desi din 4 camere, doar una nu stiam s-o aerisesc), cea din profil i-a facut sa taca si au hotarat sa scoata fereastra si s-o duca la firma s-o studieze.Cert e ca mie mi-au bagat alta fereastra, cu aceleasi cote si pana in ziua de azi nu au mai aparut probleme.

Edited by doru3160

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se monteaza cu solbanc, afara ai detaliul de element liniar glaf cu detaliu de picurator si terminatii incastrate in termosistem. Inainte de a monta pervazul, se prevede un detaliu de sistem de banda hidroizolatoare, care coboara de pe solbanc si imbraca toata baza de asezare a ferestrei.

Daca le spui ca sunt RETARZI, se supara...

Am citit putin in diagonala, dar, cum spune si colegul @doru3160, trebuie vazut si cum se prezinta gaurile alea de depresurizare/drenaj din tamplarie.

In timpul lucrarilor, exista presiune de vapori de saturatie in spatiul interior, niste probleme generale pot veni si de aici.

 

Concluzia este ca sunt greseli de conceptie si montaj. Fa foarte multe poze, si din afara, si din interior, mergi acolo cu un specialist in constructii, si fa-le plangere ANPC. Nenorocitii astia trebuie exterminati de pe piata constructiilor.

Edited by nomikos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ieri am fost la firmă și mi-au zis că intră apă pe sub pervaz pentru că nu am reparat. Problema este că nu am posibilitatea fizică de a repara sub pervaz, cum să repar la etajul al treilea că doar nu o să vină cineva cu schela pentru așa ceva  .... Nu știu ce să fac 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu exista a repara dupa. Geometria glafurilor trebuia sa fie gata inainte, nefiind o locatie usor de accesat dinspre fatada. Asta e o meteahna veche a constructorilor de la noi. Putea fi finalizat totul, in ideea in care golul perimetral capata caracterul unui falt, moment in care se montau ramele, spuma, perimetral chedere, hidro sub glaf, se monta pervazul, se faceau retusuri, si se monta sticla.

Este o lucrare facuta in sictir. Nu exista loc de dezbatere.

 

Ce poti face acum, e sa scoti baghetele de la sticla, sa dai toata sticla jos. Apoi sa faci reparatiile din casa. Sticla se scoate relativ usor. Se pune sticla la loc, si se inchid baghetele cu un ciocan de cauciuc. Eu, un nespecialist, am scos sticle de atatea ori.

Iti trebuie un spaclu sau asa ceva;

lopatica-calare-sticla.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines