Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apă sub termopan la balcon


trasorv

Postări Recomandate

Bună seara, oameni buni sunt cu moralul la pământ, acum vreo trei luni am pus termopan la balcon, cu o firmă renumită iar in seara, asta după o zi de ploaie mocănească îmi intră apă pe sub termopan pe toată lungimea balconului. Din ce am putut vedea (apartamentul nu e locuibil) apa se scurge pe solbanc si apoi pe perete . Până acum nu am putut vedea vreo problemă la termopan  pentru că nu a plouat. Mâine mă duc la firmă dar până atunci aș vrea să mă lămuresc despre ce este vorba, care este cauza .

 O opinie avizată m-ar mai liniști. Multumesc 

Atașez si o poză edificatoare 

20191121_172711.jpg

Editat de trasorv
Link spre comentariu
Acum 13 ore, validae a spus:

Nu au finisat şi aplicat tinci pe marginea exterioară, peste spuma care umple golurile dintre termopan şi zid şi apa s-a infiltrat prin spumă......

Așa este, probabil or să îmi spună că nu era treaba lor dar puteau să îmi spună ce trebuie să fac și veneau și  puneau geamurile și pervazul peste câteva zile 

Link spre comentariu
La 21.11.2019 la 21:11, sxn1 a spus:

Asa ar fi trebuit....

Teoria ca teoria, dar practica ne omoara.E frumos ce se vede in clipul ala, dar cred ca e doar cu scop didactic. Vara asta am asistat la inlocuirea ferestrelor pe doua nivele, cate 25 pe nivel cu cate 3 sectiuni fiecare (una mobila si doua fixe), dar crede-ma desi montajul l-a facut o firma de renume din targ, nici pomeneala de ce s-a vazut in filmuletul ala demonstrativ. Si totusi nu se infiltreaza apa. Acolo trebuie vazuta sursa, si pe urma de vazut ce e de facut. Posibil sa nu fie de la ploaie. Am spus posibil.

La mine cand am schimbat tamplaria, sa tot fie 10 ani si inca n-am probleme, un singur geam curgea, facea condens pe el de se umezise peretele sub el, si ajunsese apa pe parchet. M-am dus la firma, au venit pe rand expertii si dupa cateva artificii constand chiar si in gaurirea profilului, au ajuns la concluzia ca trebuie schimbat cu totul. Au dat o gaura in profil pe la 30 cm de latura de jos si a tasnit apa, deci profilul era plin. Repet, dintre toate, numai asta a fost cu problema. Au dat vina pe mine ca nu aerisesc, ca e multa umezeala in camera si toate alea. Le-am spus sa-mi traga o teava pt drenare si sa dea apa la canal, nu pe perete, daca asta inseamna termopan. Dupa schimbarea cu totul a ferestrei, nu am mai avut nici un fel de problema, si sunt peste 10 ani de atunci.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 19 minute, cablaje pcb a spus:

Cum sa stea apa gramada in profil, sa mai si tasneasca?

Crezi ca vorbesc din filme? Normal ca dupa ce au dat o gaura de 5mm a tasnit apa din profil, pe acea gaura. Vrei sa-ti desenez? Cred ca nu-ti inchipui ca avea si presiune, a curs cum era si firesc, daca era stocata acolo. De unde era toata apa aia, nici ei n-au stiut sa spuna.Daca aia de pe sticla o puneau pe seama mea ca nu aerisesc(desi din 4 camere, doar una nu stiam s-o aerisesc), cea din profil i-a facut sa taca si au hotarat sa scoata fereastra si s-o duca la firma s-o studieze.Cert e ca mie mi-au bagat alta fereastra, cu aceleasi cote si pana in ziua de azi nu au mai aparut probleme.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Se monteaza cu solbanc, afara ai detaliul de element liniar glaf cu detaliu de picurator si terminatii incastrate in termosistem. Inainte de a monta pervazul, se prevede un detaliu de sistem de banda hidroizolatoare, care coboara de pe solbanc si imbraca toata baza de asezare a ferestrei.

Daca le spui ca sunt RETARZI, se supara...

Am citit putin in diagonala, dar, cum spune si colegul @doru3160, trebuie vazut si cum se prezinta gaurile alea de depresurizare/drenaj din tamplarie.

In timpul lucrarilor, exista presiune de vapori de saturatie in spatiul interior, niste probleme generale pot veni si de aici.

 

Concluzia este ca sunt greseli de conceptie si montaj. Fa foarte multe poze, si din afara, si din interior, mergi acolo cu un specialist in constructii, si fa-le plangere ANPC. Nenorocitii astia trebuie exterminati de pe piata constructiilor.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu exista a repara dupa. Geometria glafurilor trebuia sa fie gata inainte, nefiind o locatie usor de accesat dinspre fatada. Asta e o meteahna veche a constructorilor de la noi. Putea fi finalizat totul, in ideea in care golul perimetral capata caracterul unui falt, moment in care se montau ramele, spuma, perimetral chedere, hidro sub glaf, se monta pervazul, se faceau retusuri, si se monta sticla.

Este o lucrare facuta in sictir. Nu exista loc de dezbatere.

 

Ce poti face acum, e sa scoti baghetele de la sticla, sa dai toata sticla jos. Apoi sa faci reparatiile din casa. Sticla se scoate relativ usor. Se pune sticla la loc, si se inchid baghetele cu un ciocan de cauciuc. Eu, un nespecialist, am scos sticle de atatea ori.

Iti trebuie un spaclu sau asa ceva;

lopatica-calare-sticla.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări