doban Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 Buna seara stimati colegi.S-a mai intilnit careva dintre voi cu aceasta defectiune?TV LG65UH600V.Multumesc. Link to comment
Tavi Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 Testezi cu alt TCON si apoi stii sigur daca e de la ecran sau nu Link to comment
iuliantv Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 (edited) 1, posibil drivere superioare sa fi luat ,,umezeala,,deci trebuie vazute acele zone,daca displayul are tcon cu 2 benzi intre tcon si display,trebuie inspectate,curatate,eventual schimbate intre ele daca nimic nu e vizibil,pentru teste 2.poate fi si din tcon,sau mai rar spre imposibil placa de baza sau soft Edited November 16, 2019 by iuliantv Link to comment
doban Posted November 17, 2019 Author Share Posted November 17, 2019 (edited) Acum 11 ore, iuliantv a spus: 1, posibil drivere superioare sa fi luat ,,umezeala,,deci trebuie vazute acele zone,daca displayul are tcon cu 2 benzi intre tcon si display,trebuie inspectate,curatate,eventual schimbate intre ele daca nimic nu e vizibil,pentru teste 2.poate fi si din tcon,sau mai rar spre imposibil placa de baza sau soft Am verificat benzile,e cu 2 benzi.Le-am schimbat intre ele .Defectiunea persista. Cof-urile care intra in display de pe partea ecranului cu defect,se incalzesc destul de tare. Edited November 17, 2019 by doban Link to comment
doban Posted November 17, 2019 Author Share Posted November 17, 2019 Acum 11 ore, Tavi a spus: Testezi cu alt TCON si apoi stii sigur daca e de la ecran sau nu Din pacate nu am alt T-con .Multumesc. Link to comment
iuliantv Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 Acum 3 ore, doban a spus: Am verificat benzile,e cu 2 benzi.Le-am schimbat intre ele .Defectiunea persista. Cof-urile care intra in display de pe partea ecranului cu defect,se incalzesc destul de tare. vedeti poate e ceva scurt pe placa dintre display si tcon,ceva condesatori smd ce se incalzesc..... Link to comment
doban Posted November 17, 2019 Author Share Posted November 17, 2019 Acum 50 minute, iuliantv a spus: vedeti poate e ceva scurt pe placa dintre display si tcon,ceva condesatori smd ce se incalzesc..... Deocamdata se incalzesc numai COF-IC urile,pe partea defecta.O sa verific condensatorii.Pe partea defecta la intrare dupa T-con am acest circuit integrat 432FK-K549 despre care nu am gasit nici-o informatie pe net.Poate ma ajuta cineva sa verific si acest component.Este SMD cu 8 pini.Multumesc. Link to comment
clony Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 Eu zic ca problema e de la display sau ai ceva defect pe pcb-urile de la display de pa partea respectiva. Link to comment
Costica Tv Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 (edited) On 11/17/2019 at 9:10 AM, doban said: Am verificat benzile,e cu 2 benzi.Le-am schimbat intre ele .Defectiunea persista. Cof-urile care intra in display de pe partea ecranului cu defect,se incalzesc destul de tare. Eu zic ca si t-conul si displayul sunt ok, ceva defectiuni pe la cuple pe partea intunecata, curata mufele, apoi preseaza pe ele cu tv-ul functional. Edited November 21, 2019 by Costica Tv Link to comment
doban Posted November 21, 2019 Author Share Posted November 21, 2019 Acum 2 ore, Costica Tv a spus: Eu zic ca si t-conul si displayul sunt ok, ceva defectiuni pe la cuple pe partea intunecata, curata mufele, apoi preseaza pe ele cu tv-ul functional. O sa incerc si varianta asta,revin.Multumesc. Link to comment
Recommended Posts