Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sasiu Nokia

stefank

Recommended Posts

Buna ziua . Am acest sasiu de Nokia dar nu stiu ce model de sasiu este , e in stare de functionare dar lipseste panoul de comenzi cu partea de receptie infrarosu , va rog sa ma ajutati sa-l identific si eventual daca aveti schema sa-i adaptez macar rec. de infrarosu . Procesorul este SDA30C163-2 , are un modul vertical pe care se afla al doilea selector pt. pip . Multumesc .

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• stefank

4

• PETRE66

2

Top Posters In This Topic

Buna ziua . Cu ajutorul schemei am realizat circuitul de receptie in infrarosu , am gasit telecomanda si am reglat din service dimensiunea imaginii . Problema este ca dimensiunea pe verticala reglata la maxim nu e suficienta , ar mai trebui marit cu 5 cm , alta problema ar fi ca din cauza impedantei bobinei de deflexie pe infasurarea de cadre de doar 6,5 ohmi CI-ul de cadre se cam incalzeste dupa un timp ( TDA8350Q ) , ambele probleme avind drept cauza ca ecranul nu este cel original . In ce priveste prima problema pot sa incerc reglarea dimensiunii prin modificarea valorilor unor rezistente in jurul integratului de cadre , pt. a doua problema v-as cere sfatul cum pot sa pacalesc bobina pe cadre deoarece cred ca ar trebui sa aiba 10 - 12 ohmi si astfel nu s-ar mai incalzi c.i. ? Multumesc pt. orice sfat .

ai schimbat tubul sau bobina ?? Cat de tare se poate incalzi ?] Mareste suparsata radiatorului . Inainte de a modifica valoarea uni rezistente , tre sa fi sigur de tens b+ si U cadre .Baf !

Am schimbat tubul cu bobina cu tot deoarece acest sasiu l-am primit fara tub . Acum am citit in datasheet TDA8350Q ca impedanta bobinei pe cadre intre pinii 3 si 9 al ci este 6,2 ohmi inseamna ca integratul lucreaza la aceasta temperatura , are un radiator de suprafata mare . Multumesc .