Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung A5 2016-display nou-dungi


Postări Recomandate

Am cumparat un display nou pt acest model, din China, varianta mai ieftina.

La inceput l-am conectatt provizoriu, alaturi de placa. A functionat perfect perfect. As pune si poze dar sunt prea mari, nu imi permite.

Apoi l.am pus oarecum la locul lui pe rama de mijloc si am vazut ca e ok, merg si butoanele digitale de pe touch, etc.

Poate am gresit ca l.am incercat de cateva ori, l.am manevrat si pana la urma desi trebuia sa se dezlipeasca de pe spate doar o folie colorata, se pare ca aceasta era lipita f rau si de cea relflectorizanta. Sau poate nu o avea pe cea de protectie...

Cert este ca s.a dezlipit cu totul incat se vedeau ledurile din capatul de sus al display.

Au aparut si dungi verticale, mai intunecate dar se vede prin le imaginea, pe display Nu as crede sa fie folia aceea de vina pt ca si daca o pun perfect la loc, tot asa este. Mai mult este influentata luminozitatea de acea folie.

Asezarea dungilor difera putin de la o incercare la alta.

Am stricat eu ceva si pe la display, circuite ceva, e din cauza foliei sau atat a tinut displayul, asta e calitatea lui?

Multumesc!

Editat de remus-gabriel
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am editta postul si am scris cam cum sunt dungile.M.am gandit si eu dar totusi nu cred ca folia insasi e displayul pt ca si fara ea vad poze, scrisul, pe desktop, touchul preia comenzi, etc. 

Banuiesc, folia aia are rol sa imprastie lumina, cred... Oricum si nu prea mi se pare normal ca acea tipla de protectie care se indeparteaza usor, la fel ca si cea de pe fata ecranului nou, sa fie lipta ermetic de ecran si sa se deslipeasca impreuna cu reflectorizanta. Ba, mai degraba reflectorizanta s.a luat cu totul. A cazut chiar usor.

Editat de remus-gabriel
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Vittorino a spus:

Folia cea reflectorizanta face parte din display. Nu trebuie data jos. Cand ati incercat indepartarea ei, ati dezlipit si o parte din folia cu cablajele de la display. Nu cred ca mai poate fi reparat.

BAFTA!

Multumesc pt raspuns, pare a fi mai aproape de situatia mea. Dupa ce ati scris asta, m.am uitat iarasi cu mare atentie cu lupa cea mai mare pe care o am, de 25X, si parca, parcaca s.ar vedea marginea de sus a foliei rupta nurin neunifrorm mai ales la colturile de sus. Tot acolo parca vad ceva roscat stralucitor. Am zis ca or fi scame, am.mai sters dar pot fi si ramasite de traseu. Se vad vreo doua sau teri chestii care si sub lupa aceea au grosimea unui fir de par.  

Niste prieteni de la un service mi.au spus ca poate am de defectat, cand s.a rupt folia, IC ul acela de pe banda fkex dar nu cred. Pe langa faptul ca este pritejat cu o pelicula, este acoperit de un strat de banda Kapton din aceea porticalie, nu vad vreun pin desprins sau altceva. Cred ca ei nu au mai intalnit sotuatia asta sau au fost superficiali cand le.am aratat. 

Mau degraba as lua in calcul ce ati scris dvs. Oricum la asta se adauga si fragilitatea chinezariei.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări