Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare amplificator Delia.

messu

Recommended Posts

Am un amplificator Delia la care nu mai functioneaza canalul din dreapta. Nu stiu cum a ajuns in starea asta pentru ca asa l-am primit. La o examinare mai atenta am constatat ca tranzistorul T418 (BD 912 in cazul de fata) era "ars" si l-am inlocuit. Problema nu s-a rezolvat si , mai mult, acum pe pe iesirea de difuzor am o tensiune CONTINUA de cca 30 v. Dati-mi, va rog, un sfat, ce sa verific, ca nu prea stiu de unde sa apuc problema.Multumesc !

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• messu

3

• q_acdc

1

• PETRE66

1

• zal

1

Top Posters In This Topic

Schimba si prefinalii(bd-rile) ,verifica si rezistentele.(problema mare ar fi accesul la componente ,multe suruburi)

Multumesc pentru sfaturi.Finalii sint OK. La fel si restul de tranzistori. De rezistente inca nu m-am ocupat pentru ca , intra-adevar, accesul la ele, ca sa le pot dezlipi de pe placa, e can greu. Dar daca alta cale nu e, probabil ca asa voi face. @PETRE66 Am intra-adevar un canal functional, insa am sperat in alta cale de depanare decat sa scot toate piesele din acel canal sa le masor si sa compar valorile cu cele ale pieselor din canalul defect. Se pare insa ca ....Oricum, multumesc de sugestie ! Voi trece la treaba.

Multumesc pentru sfaturi.. insa am sperat in alta cale de depanare decat sa scot toate piesele din acel canal sa le masor si sa compar valorile cu cele ale pieselor din canalul defect. Se pare insa ca ....

nu cred ca la asta se referea, daca ai un canal bun masori tensiunile in puncte importante si le compari cu canalul care nu merge bine si in felul asta poate iti dai seama cam de unde vine problema(la care etaj e buba).te-ar ajuta si daca ai avea rezistori arsi dar ai schema si deja stii valorile.