Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consultanta in vederea construirii unui amplificator.


Guest upt_student

Recommended Posts

Guest upt_student

Salut.

 

AS vrea sa imi construiesc o statie de amplificare de 600w pt sufletelul meu. As vrea sa mai imi cumpar si boxe care sa totalizeze puterea debitata de statie. As vrea sa stiu ce presupune acest proiect si cat m-ar costa piesele,. puteti sa imi recomandati o schema electrica pt statie si eventual pt sursa de tensiune? si daca stiti ce boxe sa iau va rog sa imi recomandati cateva modele.

bani nu constituie o problema deoarece oricum nu ii am acum... o sa le iau pe parcursul anului ce vine, deci proiectul este o investitie de timp rabdare si bani... nu e urgent.

 

cunostiintele mele de electronica nu sunt foarte stufoase dar citesc mult si pana la urma o sa fiu capabil sa inteleg cam tot ce misca intr-o statie, dar pana atunci am nevoie si de ajutorul vostru.

 

 

MUltumesc anticipat

 

Te rog sa fii mai atent la titluri, suntem forum de electronisti si trebuie sa ne exprimam ca atare. EDIT - sorteh.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Cam mare puterea ptr. un suflet. :smt003 Poate nu ar fi rau sa incepi cu ceva usor, dupa ceva experienta capatata poti sa te ''arunci'' si la puteri mari, altfel vei strica multe piese, timp si bani.Parerea mea e ca mai bine iti cumperi ceva de firma daca nu ai experienta in electronica.Bafta!

Link to comment
Share on other sites

sau poti cumpara un kit gen ipa400-ipa800 si asta ar simplifica destul de mult constructia. totusi mai ramane problema unui traf capabil de asa ceva si gramada de condensatori ce ar trebui sa totalizeze un ceva de genu 2x40000uF. vor fi oricum cheltuieli mari. foarte preferabil sa cumperi un kit cu finalii deja imperecheati decat sa cumperi 4-5-6 perechi de finali si sa faci asta singur. De semnalat ca la ampuri de genu, o greseala in constructie duce la cel putin cateva piese arse, iar finalii pot avea prostul obicei sa nu se arda la bucata ci la gramada.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines