Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daewoo cp 185g/gu


Recommended Posts

Buna dimineata,

 

ma confront cu o problema la ac. sasiu, si anume-initial a fost devalorizat c-ul de 10uf din primar sursa, dupa care B+ corecta 123v, insa cand il pornesc led-ul trece in verde, dar BO nu porneste. Am pus bec si am trecut la masuratori, toate tens corecte mai putin cea de 8v din pinii 14 si 39 processor, care este 5,7v, dar nu inteleg de ce atunci cand vreau sa-l opresc din tlc. nu se opreste ramane tot in ON. Am verificat tot ce tine de formarea ac. tens. am inlocuit c-urile din secundar, fara nicio moificare. Masurand SCL si SDA(care sunt 1.8v si 2.2v-in schema ar trebui sa fie 5v) am reusit sa-l trec in OFF, si merge pornit cu tlc, insa daca vreau sa-l opresc nu se mai poate. Deasemeni am inlocuit memoria cu una noua, dar fara success. Va rog niste idei!

 

multumesc.

cu stima!

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Problema de alimentare intai. Comanda on/aff este analogica (la altele este prin BUS, adica nu au pin de POWER), adica un pin ce are 0 sau 1. Deci pinul 63 se poate lasa in aer iar traseul se pune la masa sau se lasa in gol pt a simula cele 2 stari. Nu se pune bec pt ca in stby el consuma si poate perturba bucla 2 de control care se face prin D806. Se masoara Q805 in B,C,E si se afla misterul tens de 8V. In pinii 14 si 39 nu este aceeasi alimentare, in 39 mai trece prin comutator cu Q807, Q808. Pinul 63 se poate conecta prin 1-5k la 3,3V si se vede daca reactioneaza la tlc.

Link to comment

am uitat sa spun ca  Q805-C3205 l-am gasit in scurt si l-am inlocuit cu C3207-la tlc reactioneaza doar cand I-am dat ON-am eliminate ramura cu comutatorul Q807 si Q808, iar tens. de 8v a crescut la 7.5v, insa nu am incercat ce mi-ati indicat dvs.In B C E am 8-5.6-respectiv 4.7v

Link to comment

Pai 8V este notata tensiunea din E Q805 care pare a fi 4,7V. Atunci 7,5V unde este? Scrie mai clar, pe C813, C818. Si spun pt a mia oare, nu mai masurati tensiunile la sursele in comutatie cu voltmetrul ci doar cu oscul. Ca poate fi un riplu mare iar voltmetrul masoara tensiunea medie.

Link to comment

Ne intelegem ca turcii!!! Invatati aparatele pornind de la schema bloc. Exista sursa de forta care da mai multe tensiuni. Una este cea de pe C813. Este urmata de un stabilizator serie cu Q805 care ajunge la pin 39 prin L502. Aceasta tensiune este apoi comutate prin Q807 pe C820 de catre semnalul ON. Masuratorile se fac in ordine, de la intrare catre iesire. Deci, tens pe C813 este intrarea pt cea de pe C818 iar aceasta este intrarea pt cea de pe C820. Nu invatati nimic dupa ani pe forum sau esti acelasi care se distreaza inventand defecte? Cat de slab sa fii sa nu intelegi scheme elementare cu tranzistoare? De ce mai faci depanare? Acum la pensie am timp mai mult pt ca nu mai pot munci. Si eu am sute de ore la telefon intreband un inginer ce nu stiam. Sunt dispus sa pierd la randul meu ore ajutand pe altcineva. Dar trebuie sa doresti asta, sa-mi trimiti date de identificare inainte sa accept aceasta colaborare.

AJUTORUL dat unui necunoscut este si pt ca acesta sa avanseze cu cunostintele, sa vezi ca ai fost util cu adevarat. Nu ma intereseaza ca un necunoscut sa mai faca un ciubuc pe nervii mei ca nu sunt Maica Tereza. Vreau ca sa ofer altora ceea ce am primit si eu cand eram la inceputuri, atunci fiind mult mai greu ca nu primeam raspunsuri la un clic distanta. Pana gaseai pe cineva dispus sa te ajute era o aventura, nici telefoane fixe nu aveam.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines