Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptare interfon - Modul Hipoacustic


costyndj

Recommended Posts

Buna seara, am si eu nevoie de ajuor pentru adaptarea unui modul hipoacustic de la un interfon. Un vecin are soneria pe iluminat (cate un bec in fiecare camera) si s-a montat interfon in bloc, s-a montat un modul hipoacustic care prin intermediul unui triac (bt139) face comanda acelor lumini. Acum soneria nu mai este functionala si am facut o adaptare astfel incat butonul pentru sonerie sa fie in paralel cu triacul, dar exista riscul ca la cuplarea butonului si triacului in acelasi timpsa cedeze triacul.

Ma poate ajuta cinvea cu o varinta incat sa evit defectarea triacului?

 

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Păi simpla îndepărtare a optocuplorului şi montarea butonului soneriei (izolat de alte circuite) în locul tranzistorului acestuia ar trebui să fie suficientă.Bineînţeles, cu un triac funcţional...

Nu văd de ce ar ceda triacul câtă vreme sarcina lui e cel puţin teoretic pur rezistivă (nişte becuri).Poate utilizatorul are şi ceva becuri cu balast electronic, ce produc oarece autoinducţii..

Edited by validae
Link to comment

Păi să înţeleg că doriţi ca optocuplorul să fie acţionat de interfon, iar un alt buton (cel de la uşa apartamentului) să acţioneze în paralel soneria ?

Atunci ar trebui să legaţi butonul soneriei de apartament în paralel cu fototranzistorul optocuplorului.Butonul fiind izolat de orice alt circuit.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines