Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde defect


BENI33

Recommended Posts

va  salut dragi electronisti           am un cuptor cu microunde  cu urmatorul defect   la iesirea din condesator  care duce spre magnetou  face flama  si scote un miros specific     flama o face la papucul care porneste din condesator       va rog ajutati-ma sa gasesc defectul

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Scoate papucul şi strânge-l cu un cleşte, apoi montează-l la loc.E posibil să se fi slăbit.Ai un topic dedicat cuptorului cu microunde şi diagnosticării lui la Electrocasnice.Dacă citeşti prima postare, e foarte posibil să ţi-l rezolvi singur.Dar ai grijă....acolo sunt tensiuni şi curenţi cu mult peste limitele mortale.Nu face nicio intervenţie cu cuptorul deschis şi alimentat la reţea.

Link to comment

  Tensiunea este destul de mare in acea zona, cum spunea si colegul Vali.ATENTIE.

Acolo se poate intampla si altceva:  anume o conturnare (scurgere de curent) intre electrodul condensatorului si carcasa acestuia, carcasa care este legata la masa.

Acest fenomen apare atunci cand cuptorul este folosit in medii umede ( autoserviri , bucatarii,  hale de productie.  in medii cu praf conductor etc).

Schimba codensatorul si cred ca remediezi problema. 

 

Ps. Interesant este ca nu a sarit siguranta din secundar. ...sau poate nu are...sau poate este "dotata" de altcineva cu o lita de 0,3.

 

Stima

Edited by PINTI
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines