Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor aliniere circuite radiofrecventa la receptorul Cosmos


Postări Recomandate

Buna ziua!

 

Am achizitionat un aparat Cosmos 7. Functioneaza foarte bine pe UM si UL. Am facut si ''curatenie''  - schimbat electroliticii, am schimbat ceramicii si am dat contactele cu spray. Pe US insa se aude aiurea, am pus langa el un aparat digital Sony pentru calibrare  care prinde excelent pe US (dubla schimbare de frecventa). Lasand performanta in sine a aparatului Cosmos pe US, care este slaba oricum, am avut neplacuta surpriza  sa constat ca s-a umblat in aparat si reglajele pe US sunt aiurea. Am prins un post chinezesc cu Sony pe la 6325 kHz si am prins acelasi post cu Cosmos pe la 10000+ kHz, unicul post dealtfel, caci  nu mai prinde altceva. Am umblat cu surubelnita la bobina-oscilator  L204 si la bobina circuitului de intrare L201 doar ca sa descoper ca l-am dat total peste cap pe US. Am incercat sa revin macar la pseudo-reglajul initial, dar nici o sansa. Evident, alinierea ma depaseste, de aceea as avea nevoie de sfaturile Dvs., mai ales ca nu am osciloscop sau bucla de radiatii, sunt totusi in incepator, asa ca...ajutor! As vrea totusi sa il fac functional pe US, am vazut ca i se poate atasa si un amplificator de RF in acest sens. Multumesc anticipat!

Cosmos.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • 2 luni mai târziu...

De versiunea aceasta cu FM stie cineva ceva ? O schema ar fi destul de utila . Aparatul e in curs de negociere , sper sa accepte proprietarul o tranzactie desi am presimtiri negative.

AfPspNQ.jpg

RTIu5CH.jpg

sA8drIE.jpg

1oFreFK.jpg

 

Culoarea carcasei este rosie, nu stiu de ce a aparut roz in primele poze . Un exemplar am vazut pe proradioantic in colectia Dl-ui Borbilau insa fara schema.

 

 

 

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări