Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
okean

OLD stuff...

Recommended Posts

  • Administratori
Acum 52 minute, yo2mhj a spus:

Dacă nu se pune zahar deloc, nu se scoate nimic, sau aproape nimic. 

 

Si la noi se face din mere dar nu se pune pic de zahar, nu iese nu stiu cat dar e curata

 

Unii faceau de "pufoaica " asa ca adaugarea unei cantitati mici de zahar nu e chiar crima :nebunrau:

 

 

Link to post

 Stati linistiti cu zaharul.In spatiul ex-sovietic se bea distilat obtinut din fermentarea zaharului,de zeci de ani!Si garantat nu doare capul de la aia!

 Si in reteta de grappa italiana,industriala,se baga zahar.Grappa e un fel de tescovina.

Link to post

TescovIna ca sa iasa buna boasca se lasa zemoasa nu se mai tescuieste, fermentatia se face peste iarna intr-un vas conic din lemn " cada " se cheama in Vrancea, acoperita cu o folie groasa pe care se pune  un strat gros de pamant / nisip .

Link to post

 Okean.Fermentatia ideala ar fi in recipiente inchise,prevazute cu inchidere hidraulica,de respiratie.Asta cu folia si pamant e un surogat...

 La grappa italiana,ca sa-i schimbe gustul,se adauga ceva plante aromate,la fermentare.

 In regim casnic tescovina iese foarte buna daca nu se stoarce boasca,adica daca se lasa mai multa zeama...Si facuta imediat ce a incetat fermentarea.

Edited by BRANCA
Link to post

Hmm, rețeta de mere(neprobata personal), se face în tara Moților, se mărunțesc merele, se așează în vas(cadă) și se așează un strat de lut de 10 cm. 

Se tine asa pina primăvara (martie - aprilie) fără adaus de zahar, apoi se desigileaza, și, dubla distilare. 

Se pretează la cantități mari. 

Link to post

Mie rachiul din tescovina imi iese cel mai bine dupa ce trag vinul, fara sa dau la teasc. Iese un pic acidulat si e mai prezenta aroma din struguri.

Borhotul din mere are continut mic de alcool de asta se trage de 2 ori sa iasa ceva. 

Link to post

Buna

Nu sunt un fan RST,dar nu stiam unde sa postez asa ceva.Era Potrivit unui topic al lui.

Oricum nu ne vom mai intalni cu asa ceva in veci.

Queen Live at Wembley Stadium 1986 Full Concert Full HD Remaster

Spor tuturor

Alex

Edited by -Atlas-
Link to post

La bauturile  din fructe pe langa alti adaosi, principala cauza pentru durerea de cap este zoaia aia scursa la urma ce are un miros puternic si este plina de uleiuri de fuzel, popular i se spune  parca cozi. Fruntea este bogata in metilic si are un gust usor dulceag. 

Link to post

Acum 3 ore, BRANCA a spus:

 Okean.Fermentatia ideala ar fi in recipiente inchise,prevazute cu inchidere hidraulica,de respiratie.Asta cu folia si pamant e un surogat...

 La grappa italiana,ca sa-i schimbe gustul,se adauga ceva plante aromate,la fermentare.

 In regim casnic tescovina iese foarte buna daca nu se stoarce boasca,adica daca se lasa mai multa zeama...Si facuta imediat ce a incetat fermentarea.

Pamantul ala in fapt este un lut [ argila ] mai nisipoasa care sigileaza destul de bine, vasul se lasa afara sub o perdea astfel ca procesul de fermentatie sa fie lent. Primavara in prima saptamana cu vreme calduta se baga la cazan...

Buluc de oferte ...si Jean Michel Jarre are un concert LIVE

Edited by validae
Şi Michel...
Link to post
Acum 5 ore, Vasile a spus:

Unii faceau de "pufoaica "

Fantezie, ce fras sa fermenteze in ceva fermentat? Povesti ca si cu hirtia igienica in parizer sau aracet in smintina!

 

Acum 2 ore, daniels a spus:

Eu am facut din dude si din pere.

Practic, din tot ce are zahar suficient, se poate obtine alcool. Ma mir doar de sake, ca orezul nu prea are zahar. Nu stiu cum se face.

Link to post

Da, asa e, ai dreptate! Americanii folosesc porumb sau orz, rusii, secara si griu, japonezii orez.

Am auzit de o poveste, din Siria, care era sa se lase cu nasolie. Niste muncitori romani, au facut tuica din ...portocale!

Link to post

Daca iti place acest forum ai putea sa faci o mica donatie, astfel ajuti sa existe.
Multumim!




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines