Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
okean

OLD stuff...

Recommended Posts

Hai mai Vasi, pe ce lume ai trait?

 

Carpati, Mobra 50, Mobra 50 S, Minimobra,  Hoinar.

 

Toate au fost motorete si mini

Edited by Guest
Link to comment

La pretul ala trebuie sa fi fost ceva scula scula importata si redenumita. Am azit ca au existat simpson (RDG)  si Jawa de la cehi.

La salariile de atunci era ceva 30 de mii. 

La fel am ramas mirat cand am vazut o chitanta cu pretul de la TV Rubin cumparat de soacra.

Link to comment

Si Dacia ''avea'' motor de 1400 si in realitate era de 1390cmc. Informatia o am de la cineva care a mancat Mobra pe paine si e sigura, 49cmc.Hoinarul desi a avut 1CP in plus fata de Mobra, a avut aceeasi cilindree, diferenta constand in eliminarea turbosuflantei de racire fortata a motorului (care consuma acel 1CP) si modificarea camasei cilindrului, la hoinar cu aripi mai mari de racire, curentul de aer fiind cel datorat deplasarii. De asta Mobra pe traseu de munte, cu viteza mica si in sarcina mare, nu avea probleme cu supraincalzirea, spre deosebire de Hoinar. Vedeti in certificatul de inmatriculare, daca il mai aveti, cat scrie.

Edited by doru3160
Link to comment
Acum 43 minute, doru3160 a spus:

Si dacia ''avea'' motor de 1400 si in realitate era de 1390cmc. Informatia o am de la cineva care a mancat mobra pe paine si e sigura, 49cmc.Hoinarul desi a avut 1CP in plus fata de mobra, a avut aceeasi cilindree, diferenta constand in eliminarea turbosuflantei de racire fortata a motorului (care consuma acel 1CP) si modificarea camasei cilindrului, la hoinar cu aripi mai mari de racire, curentul de aer fiind cel datorat deplasarii. De asta Mobra pe traseu de munte, cu viteza mica si in sarcina mare, nu avea probleme cu supraincalzirea, spre deosebire de Hoinar. Vedeti in certificatul de inmatriculare, daca il mai aveti, cat scrie.

Buna

Am primul "talon" de la Mobra(Inceputul anilor '70).Avea 50 cmc,miniMobra avea 49 cmc.

Sper sa dau de el sa fac o poza.

Dacia avea 1299cmc,Dacia ,1410 avea 1390mc.

Spor tuturor

Alex

 

Link to comment
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines