Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

HC Junior...


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Unitatea aceea este de 8", nu de 5.25. Este simpla fata, dar la 8" se poate intoarce disketa pentru a accesa si fata opusa (se observa gaura pentru index care e oarecum centrala, nu intr-o parte ca la 5.25). Computerul pesupun ca este Junior 80 (sistem de operare CP/M). Dl. Visky, ansamblul este functional? Am si eu o disketa cu jocuri de CP/M de acum mai bine de 30 de ani, sunt curios daca mai poate fi citita :)

 

 

Link to comment

Buna

Scuze,nu mi-am deschis ochii.Chiar se vede diferenta.

Unitati de 5,25 mai am cateva(vre-o 3 bucati).Am donat de cativa ani ceva

unitati de 5,25 de toate tipurile.360,720,1,2.Ultima data am donat 2 HDD de 5,25 

si 5 diskete noi(de 5,25) in Brasov.Nu mai stiu cui,dar erau in mod sigur pasionati de

PC-uri vechi.Mai am ceva unitati de 5,25 si 5 diskete noi de 5,25 pe langa urmatoarele

calculatoare.Un 486 IBM de la mama lui.Pe SCSI on board,disketa de 2,88 si magistrala MCA.

Caut o placa de sunet pentru el(sperantele sunt aproape de zero).Am un P1 133 tot IBM.

Bineanteles P2,P3 de toate felurile,nu se mai pun,unt deja prea "noi".Am facut cea mai mare prostie

cand am dezmembrat primul meu PC 386SX 16Mhz.Am si acum procesorul,breloc la chei.

Am promisiuni pentru alt 486,abia astept sa-l vad.

Spor tuturor

Alex

Link to comment

gaure de index nu era centrata, dar in poza se observa ca discul are doua gauri de index, probabil ca sa-l intorci pe partea cealalta. de regula era o gaura.

HC se vindea la fabrica, inainte de 90, cu o unitate dubla de floppy, costa destul de mult si nu prea lua lumea pentru acasa. plus ca trebuia sa rulezi cp/m si nu basic.

Link to comment
La 03.11.2019 la 10:31, -Atlas- a spus:

B.....Am facut cea mai mare prostie cand am dezmembrat primul meu PC 386SX 16Mhz.....

 

S-ar putea sa am eu unul. Acum sunt in mutari, deci ar trebui sa-l gasesc. Daca da, si il doriti, va anunt si il trimit.

Link to comment
La 30.10.2019 la 11:02, Hawkuletz a spus:

Unitatea aceea este de 8", nu de 5.25. Este simpla fata, dar la 8" se poate intoarce disketa pentru a accesa si fata opusa (se observa gaura pentru index care e oarecum centrala, nu intr-o parte ca la 5.25). Computerul pesupun ca este Junior 80 (sistem de operare CP/M). Dl. Visky, ansamblul este functional? Am si eu o disketa cu jocuri de CP/M de acum mai bine de 30 de ani, sunt curios daca mai poate fi citita :)

 

 

Din păcate nu ştiu, nu-mi aparţine calculatorul. Dar mă pot interesa...

Link to comment

Acu poate ma insel, dar e bine sa refresh-am memoria din cand in cand.

Titlul zice HC Junior. Din ce-mi aduc aminte, poate gresesc a fost HC90, mai era un HC mai gros, cu o placa fixate intr-o baza sub baza calculatorului, care nu mai tin minte e facea si a fost JUNIOR XT primul si probabil ultimul compatibil ibm iesit dupa revolutie si care a trait foarte putin, cateva luni, murind cu primele importuri de 286. Dupa mine nu ar fi existat HC JUNIOR.

Mai stie cineva ceva amanunte ?

Link to comment

De Junior XT am auzit la inceputul lui 1989. Cand eram student, aveau unul la catedra de rezistenta materialelor. Studentii nu aveau acces la el, insa un coleg pasionat reusise sa "traga cu ochiul". Din relatarile lui, calculatorul nu avea HDD, asistentul ce-l folosea avea o disketa butabila pe care tinea fisierele personale dar si un Pascal sau C unde isi facea programelele (niste programe facute de el prin care verifica temele de dimensionare de grinzi ce ni se dadeau spre rezolvare).

Link to comment

Nu cred sa fi existat ceva denumit HC Junior. Au existat Junior-80 (masina CP/M, nu mai stiu daca avea Z80 sau i8080) si Junior-XT - un soi de clona modificata semnificativ a celebrului IBM-PC XT. Modificata semnificativ in sensul ca avea un soi de bus ISA de 16 biti dar incompatibil electric si mecanic cu cel de la AT.

 

Nu stiu sa fi existat Junior XT cu FDD de 8" (dar nu este imposibil, au fost oameni care au avut FDD de 8" la COBRA). Junior-80 da, avea floppy de 8".

 

Junior XT avea (optional) HDD MFM. Eu am avut unul in copilarie (1993, cred; cumparat din camin de la Electronica) dotat cu unitate floppy de 5.25"/720KB (oarecum atipica) si HDD ST-225 de 20MB. HDD-ul este similar cu cel din aceasta istorie: http://hawk.ro/stories/everex286/index_ro.html (doar HDD-ul, nu si computerul).    Este posibil sa fi fost mai multe optiuni de HDD (de exemplu 10MB, sau poate chiar si 5MB, la inceput)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines