Guest o1vp2003 Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Monitor microscan P900 nu se focalizeaza imaginea pe margini fata de centru.Daca o focalizez corect pe margini , se defocalizeaza in centru. Mentionez ca are diagonala de 21. Ca defect a avut un condensator de 470mf. uscat pe tensiunea de filament.Toate tensiunule sunt bune, in afara de cea de 210v care e 207 si 180v , care este 174.Poate nu siu eu sa regez focalizarea caci nu am mai intilnit doua potentiometre pentu asta pe traful de linii si nu inteleg de ce sunt doua.Toate reglajele functioneaza.De mare ajutor mi-ar fi o schema.Va multumesc. Link to comment
paun nelu Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 cred ca e umblat la convergenta [poate a fost tubu sau bobina de deflexie schimbata] Link to comment
Guest Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Cei 2 potentiometri de pe FBT sunt destinati a regla optim focalizarea pe orizontala si respectiv verticala.Foloseste ca imagine o mira corespunzatoare (linii H si V) si ar trebui sa observi efectul fiecaruia si faptul ca cele 2 reglaje sunt si usor interdependente.Din cei 2 potentiometri ar trebui sa poti regla focalizarea optima.Daca nu reusesti sa focalizezi corespunzator din acei 2 potentiometri de pe FBT (si banuiesc ca asta este situatia, altfel ai fi reusit repede), atunci, ca si cauze/probleme posibile:- circuitul de focalizare dinamica- FBT- CRT (mai ales in cazul in care luminozitatea imaginii se modifica mult odata cu reglajul de focalizare)- informatie/reglajele din memoria EEPROM defecte (asta se intalneste mai rar si numai daca monitorul include aceasta posibilitate) Link to comment
Guest o1vp2003 Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Monitorul a fost nou, eu l-am desfacut prima data.Nu se madifica luminozitatea cu reglajul focalizarii.care este circuitul de focalizare dinamica?Albul este usor murdar si nu il pot regla din culori Link to comment
fen Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 albul poate fi cu pete roz de la puritatea culorilor vezi ca trebuie sa ai in meniu acest reglaj se regleaza in colturi sus si jos si focalizarea se regleaza din cei doi potentiometri de pe traf care intradevar cum zice si Traian B se influienteaza usor unul pe altul deci trebuie sa reglezi pe rind din acei doi potentiometri in mod iterativ pina reusesti o focalizare optima si daca nu reusesti cum zice Traian B sa verifici circuitul pentru focusul dinamic (este acolo un circuit mai complex care moduleaza cu un semnal parabolic tensiunea pentru focalizare in zona trafului de linii)astfel se realizeaza o focalizare dinamica pe toata suprafata ecranului Daca acest circuit nu functioneaza bine apar niste benzi verticale in care imaginea apare pe unele bine focalizata si pe unele prost focalizata Deci cu rabdare incearca sa reglezi focusul cind din un pot cind din celalalt de mai multe ori incetul cu incetu pina obtii o focalizare cit mai buna Link to comment
Guest o1vp2003 Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 in mod cert nu se pote focaliza. cred ca e defect circuitul de care spuneti voi . o sa-l caut pe placa de baza , nu pe placa video?daca as avea schema ar fi mai usor Link to comment
fen Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 circuitul pt focusul dinamic este pe placa mare linga traful de linii daca ar fi schema bineinteles ca ar fi mai usor sa iti explic (el actioneaza undeva in partea de jos a divizorului format pentru UG2 si focus ) Link to comment
Recommended Posts