Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer home-made

Guest boygenius

Recommended Posts

Guest boygenius

Incinta era destinata pt Xpress15 dar din motive financiare nu am reusit sa-l achizitionez inca, dif. care este montat in ea este de la Allda, este pe 4ohm. aprox 70W rms, 25cm!In viitorul apropiat sper sa montez in incinta dif pt care a fost creata...voi veni cu poze si cu detalii suplimentare...pana atunci astept de la voi pareri si sugesti despre incinta :tonqe:

• Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest boygenius

salut!Cum se aude ?? Cu ce il amplifici??Arata bine, auditie placuta

Reda frecvente destul de joase. Cand l-am testat prima oara am utilizat ca sursa de semnal un Versatester si amplificare un amplif. pe tranzistori facut de mine mai demult....si sa zicem ca ar avea frecventa de taiere pe la aprox 18Hz ceea ce e destul de bine pt un dif cu membrana de suprafata asta....momentan este amplificat cu un TDA7294 care nu coboara chiar asa de mult in frecventa dar se aude binisor....montajul este alim. dintr-un invertor. Este montat pe masina:http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=1 ... ca6#188040P.S.-Mercy
Guest boygenius

nu mai puneti mai baieti acele tuburi in spatele cutiei ..pentru ca o sa se auda naspa daca o stea langa un perete... :axe:

Mercy de sfat, intradevar influenteaza acustica daca spatiu dintre reflex si perete e mic dar e montat pe masina :yawinkle:

pai o sa fie ca si cum nu ai avea tubul de bass reflex .... practic o sa fie o gaura in boxa , si un varf mare in anumite frecvente iar sunetul o sa fie foarte boomy....cred ca ala care a inventat tubul de bass reflex in spate a fost fraier .... :axe: ...

radue , se pare ca intelegi ce vrei :smt003 :smt003 :smt003 pacat....pur si simplu se strica acordajul cutiei.....zi-mi si mie cine o sa puna subul in casa la 100 cm de perete?: :partyman: Unu care nu stie care e treaba.....

Si de ce ma rog sa nu fie in spatele difului??Tubul merge pus oricunde ,nu scrie nicaieri ca trebuie asa sau altfel(mai ales la subwofer,ca doar nu 'arunca medii' pe 'gaura').Intotdeauna se gaseste vreun fabricant sa faca exceptii,exceptii care au un scop anume.Se pun si dedesubt,aproape de podea,sau lipite de dif.Sunt cateva mici reguli dar nu sunt extreme.Argumentati,vorba lui Radu,nu mai aruncati cuvinte.

Portul de bass reflex se poate pune in spatele boxei fara nici o problema.. numai sa nu fie exact in dreptul difuzorului

Altu :toimonster: Asta inseamna ca reflexul trebuie pus in spate obligatoriu? ca daca il pui in fata , nu cred ca ai cum sa il pui in mijlocul difului , sau tu esti mai inventiv si ii faci cot la tub :supz: :toimonster: Gata imi scot si eu tubul de la sub , si il pun in spate...dar tre sa fiu atent sa il pun fix pe mijloc :axe: :axe: :axe:

Portul de bass reflex se poate pune in spatele boxei fara nici o problema.. numai sa nu fie exact in dreptul difuzorului

Altu :toimonster: Asta inseamna ca reflexul trebuie pus in spate obligatoriu? ca daca il pui in fata , nu cred ca ai cum sa il pui in mijlocul difului , sau tu esti mai inventiv si ii faci cot la tub :supz: :toimonster: Gata imi scot si eu tubul de la sub , si il pun in spate...dar tre sa fiu atent sa il pun fix pe mijloc :axe: :axe: :axe:
Sandule se pare ca nu ai inteles ce a vrut sa zica I0nutC! :smt005 :smt003 In primul rand a spus ca "se poate pune in spatele boxei", ceea ce inseamna ca nu e neaparat obligatoriu. De altfel, el se referea mai mult ca sigur ca diful si tubul sa nu fie situate pe aceeasi axa. :partyman:
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines