Guest boygenius Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Incinta era destinata pt Xpress15 dar din motive financiare nu am reusit sa-l achizitionez inca, dif. care este montat in ea este de la Allda, este pe 4ohm. aprox 70W rms, 25cm!In viitorul apropiat sper sa montez in incinta dif pt care a fost creata...voi veni cu poze si cu detalii suplimentare...pana atunci astept de la voi pareri si sugesti despre incinta :tonqe: Link to comment
tendon Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 salut!Cum se aude ?? Cu ce il amplifici??Arata bine, auditie placuta Link to comment
Guest vacea Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 nu mai puneti mai baieti acele tuburi in spatele cutiei ..pentru ca o sa se auda naspa daca o stea langa un perete... :axe: Link to comment
Guest boygenius Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 salut!Cum se aude ?? Cu ce il amplifici??Arata bine, auditie placutaReda frecvente destul de joase. Cand l-am testat prima oara am utilizat ca sursa de semnal un Versatester si amplificare un amplif. pe tranzistori facut de mine mai demult....si sa zicem ca ar avea frecventa de taiere pe la aprox 18Hz ceea ce e destul de bine pt un dif cu membrana de suprafata asta....momentan este amplificat cu un TDA7294 care nu coboara chiar asa de mult in frecventa dar se aude binisor....montajul este alim. dintr-un invertor. Este montat pe masina:http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=1 ... ca6#188040P.S.-Mercy Link to comment
Guest boygenius Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 nu mai puneti mai baieti acele tuburi in spatele cutiei ..pentru ca o sa se auda naspa daca o stea langa un perete... :axe:Mercy de sfat, intradevar influenteaza acustica daca spatiu dintre reflex si perete e mic dar e montat pe masina :yawinkle: Link to comment
radue Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 @boygenius foloseste functia "modifica" daca mai ai ceva de daugat, si nu mai fa mesaj nou.@vacea argumenteaza ceea ce susti Link to comment
Guest vacea Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 pai o sa fie ca si cum nu ai avea tubul de bass reflex .... practic o sa fie o gaura in boxa , si un varf mare in anumite frecvente iar sunetul o sa fie foarte boomy....cred ca ala care a inventat tubul de bass reflex in spate a fost fraier .... :axe: ... Link to comment
radue Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 Super tare explicatie...n-am ce zice... :smt005 Ca sa stis i tu, tubul de reflex poti s-al pui in spate, dar trebuie ca boxa sa fie la o distanta destul de mare de perete. ( adica cam 80-100 cm, explicatii diseara ). Link to comment
Guest vacea Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 radue , se pare ca intelegi ce vrei :smt003 :smt003 :smt003 pacat....pur si simplu se strica acordajul cutiei.....zi-mi si mie cine o sa puna subul in casa la 100 cm de perete?: :partyman: Unu care nu stie care e treaba..... Link to comment
Sandu_alex_999 Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 Nu strica nici un acordaj , nu mai arunca vorbe'n vant :smt075 Sunt sigur ca radu a vrut sa zica 10 cm ( sau 100 mm ) :smt006 Link to comment
Guest vacea Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 si 10 cm e putin: :prayer: Link to comment
Guest I0nutC Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 Portul de bass reflex se poate pune in spatele boxei fara nici o problema.. numai sa nu fie exact in dreptul difuzorului Link to comment
CBI Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 Si de ce ma rog sa nu fie in spatele difului??Tubul merge pus oricunde ,nu scrie nicaieri ca trebuie asa sau altfel(mai ales la subwofer,ca doar nu 'arunca medii' pe 'gaura').Intotdeauna se gaseste vreun fabricant sa faca exceptii,exceptii care au un scop anume.Se pun si dedesubt,aproape de podea,sau lipite de dif.Sunt cateva mici reguli dar nu sunt extreme.Argumentati,vorba lui Radu,nu mai aruncati cuvinte. Link to comment
Sandu_alex_999 Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 Portul de bass reflex se poate pune in spatele boxei fara nici o problema.. numai sa nu fie exact in dreptul difuzoruluiAltu :toimonster: Asta inseamna ca reflexul trebuie pus in spate obligatoriu? ca daca il pui in fata , nu cred ca ai cum sa il pui in mijlocul difului , sau tu esti mai inventiv si ii faci cot la tub :supz: :toimonster: Gata imi scot si eu tubul de la sub , si il pun in spate...dar tre sa fiu atent sa il pun fix pe mijloc :axe: :axe: :axe: Link to comment
ice_shadow Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 Portul de bass reflex se poate pune in spatele boxei fara nici o problema.. numai sa nu fie exact in dreptul difuzoruluiAltu :toimonster: Asta inseamna ca reflexul trebuie pus in spate obligatoriu? ca daca il pui in fata , nu cred ca ai cum sa il pui in mijlocul difului , sau tu esti mai inventiv si ii faci cot la tub :supz: :toimonster: Gata imi scot si eu tubul de la sub , si il pun in spate...dar tre sa fiu atent sa il pun fix pe mijloc :axe: :axe: :axe:Sandule se pare ca nu ai inteles ce a vrut sa zica I0nutC! :smt005 :smt003 In primul rand a spus ca "se poate pune in spatele boxei", ceea ce inseamna ca nu e neaparat obligatoriu. De altfel, el se referea mai mult ca sigur ca diful si tubul sa nu fie situate pe aceeasi axa. :partyman: Link to comment
Recommended Posts