CIBY2 Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 La televizorul din titlu, dupa schimbarea baretelor LED a aparut urmatorul defect: https://ibb.co/nmqsW0P https://ibb.co/wL3XkDd Imi puteti spune daca de vina este numai T-con-ul si se rezolva prin schimbarea lui, sau este posibil sa fie si display-ul spart. Ma ingrijoreaza acea dunga putin oblica. T-con-ul este T320HVN03.0 32T36-C08, iar display-ul HF320BGA-B1. Link to comment
Costica Tv Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Daca inainte sa schimbi baretele aveai imagine, e clar ca tu l-ai spart, daca nu stii sa fi avut imagine, asa a fost spart sau posibil ca tot tu l-ai spart....tu stii mai bine cum ai demontat/montat ecranul... Link to comment
cornel1962 Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 ma intreb daca la proba cu lanterna s-ar fi observat, eu zic ca da !!! Link to comment
yokoono Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 Spart (rupt) un colt al panelului. Asta daca mai conteaza. Link to comment
CIBY2 Posted October 4, 2019 Author Share Posted October 4, 2019 Am inteles! Multumesc pentru raspunsuri! Link to comment
Florinel TV Posted October 4, 2019 Share Posted October 4, 2019 (edited) Este fisurat (crapat) sticla pe unde am tras eu linia cu rosu , se vede clar Edited October 4, 2019 by Florinel TV Link to comment
CIBY2 Posted October 4, 2019 Author Share Posted October 4, 2019 (edited) Da din pacate TV-urile astea nu sunt invertoare de sudura sa dai cu ele de pamant. Lipsa de experienta si mai ales "delicatete" in lucrul cu electronicele astea mai sensibile si-a spus cuvantul. Bine ca macar este al meu si nu am dezamagit pe nimeni. Asa ca daca am facut-o pe prostie, incerc sa o dreg. Pot imperechea o placa de baza BN41-01958A de la TV-ul din titlu cu un T-CON BN41-01938 de la un Samsung UE32EH5000. Ambele TV-uri sunt Full HD. Am cautat prin manualele de service ale amandoura semnificatiile pinilor din mufele de iesire ale MB-urilor. La BN41-01938 sunt unii pini nefolositi iar pinii 19 si 20, EVENCLK + si -, sunt inversati, in rest sunt cam aceiasi. Acum sunt in dubii daca sa mai fac o prostie sau nu. Edited October 4, 2019 by validae Link to comment
Recommended Posts