Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
vergil

Placa de baza CV9202L-X

Recommended Posts

Tv OK. 18,5” HD LED tv  nr OLE19450-B

Placa de baza CV9202L-X , cea din atasament . Sursa de alimentare externa , 12V, 3,5A .

Dupa inlocuire conzi umflati , tv-ul functioneaza , nu prea normal , in sensul ca ,  comanda on din pinul 2 al controlerului PWM BIT3260 , pentru LED-uri ,  nu se face , si nu stiu cine o fece .

Banuiesc ca ar trebui sa fie din procesor , odata cu comanada on/off a tv-ului . dar este imposibil sa gasesc traseul .

Dupa o schema de la chinezi , am pus pinul 2 (BIT3260) la +12V cu o rez de 100K , si se aprind ledurile . Astfel am putut vedea ca tv-ul functioneaza . Necazul este ca la comanda OFF , tv se opreste dar ledurile raman aprinse .

Am cautat manual service ptr placa de baza CV9202L-X , dar nu am gasit , decat cu alte terminatii , si nu se aseamana deloc  cu ce am eu .

Va rog sa ma ajutati , poate are careva manual sevice , sau daca a intervenit la asemenea placa , sa-mi spuna cine da comanda ON in pinul 2 al ci BIT3260 .

Sau o schema asemanatoare , e binevenita . . 

E foarte dificil sa urmaresc pe placa traseul , asa de inghesuita este si trasee bine acoperite cu vopsea ..

Orce sugestie este binevenita .

 

Va multumesc , sa aveti o zi frumoasa .

CV9202L-X.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cauti o tensiune ce nu e prezenta decat in ON, nu si in stand-by, cum ar fi cea de 5V la portul USB si aplici artificiul tau cu rezistenta de mai devreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Singura tensiune in starea on , este pe led-ul albasru/on , rosu/off .

Pentru rosu , led-ul , este comandat de un tz . Pentru albastru , cred ca este comandat direct de proc , fiindca nu am gasit altceva .

Pe usb , nu este nici o tensiune nici in off , nici in on . 

Sar putea ca asta sa fie hiba .

Am luat de la led-ul albastru printr-o rez de 5K . Problema este ca la pornire , apare ecran alb mai intai si dupa 2/3 sec , pina se face initializarea , apare sigla OK. , si porneste normal 

L-am pornit , functioneaza . Sa vedem cat . Este in proba . 

Daca mai sant si alte sugestiii , va rog .

 

Multumesc 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Relipeste pinii de la procesor cu suflanta ca de acolo este problema , sunt citiva pinii cu contacte imperfecte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.