Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa VESTEL 17IPS02-2

emy_dx

Recommended Posts

Salutare.

Aceasta sursa a venit cu ic 800 STRW6253 busit,rezistenta de 0R85 ohmi/2W devalorizata la 2,3 ohmi,o dioda in scurt din punea redresoare si cele doua duble diode din secundar in scurt pe tensiunile 5v si 14v.

Am probleme cu ea in sensul ca nu imi duce curentul,prima data am schimbat rezistenta din primar R846(0R85 ohmi) cu 1 ohm pentru ca nu aveam altceva,atunci sursa intra in protectie pe la 200mA si ceva,dupa ce am schimbato cu ce a trebuit acum duce pana la 1A pe bara de 5V fara sa intre in protectie,ceea ce mie imi trebuie minim 1,5A.

Am alimentat cu sursa externa televizorul pe bara de 5 si 12v direct pe sursa,tv-ul functioneaza normal,tragand pe 5v 1.5A respectiv 2.5A pe 12v.

Am verificat tot in primar,am schimbat si condensatorii cu altii de calitate,nu inteleg ce imi scapa la sursa asta.Tensiunile sunt 5,5v si 10.4v

Tensiunile la STRW6253 in mod power on fara consumatori

Pini 

1  --  342v

2  --  0v

3  --  9,75v

4  -- 0v

5  --  1,16v

6  --  3,6v

Edited by emy_dx
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• emy_dx

7

• iuliantv

1

• Gabriel_S

1

• ciuca paul

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da,le-am schimbat acum,la fel face,am incercat cu rezistenta din prImar 0r85 ohmi cu 0r33 ohmi,0r47,0r56 nimic,cu cat cobor rezistenta se comporta si mai prost.

Banuiala mea este ca tot in primar mai este o problema dar nu am gasito.

Acum 3 ore, emy_dx a spus:

Vreau sa-mi cumpar un separator de retea de aici sau acesta,credeti ca este ok pentru alimentarea sursele in comutatie din tv-uri?

Pentru tv-uri vrei sa o folosesti? trafo se foloseste la osciloscop ca sa nu faca scurt intre ele cind se masoara in primarul surselor de tv

eu am un traf 220v 220v de la un tv mai vechi , nu mai stiu de la ce tv lam scos , dar cind mi-a trebuit lam gasit si lam montat intr-o carcasa de sursa atx si gata treaba