Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ahegyes

Pat din lemn de NUC

Recommended Posts

Eu as fi pus pe role picioarele, unde poate sa fuga? E si usor de mutat, mai ales ca e de doua persoane si e cam aiurea sa inghesui o persoana la perete. Daca ai role, doar tragi patul când te culci, sa se poata da jos usor din pat, pe ambele parti.

Am si eu un pat lat, care are si al cincilea picior, pe mijloc pe undeva, care mi se pare ok pentru echilibrare, desi am cam facut haz de el initial. Am vrut sa-l pun pe role si pe sine, pe al meu initial, dar nu am gasit niste picioare mai robuste si putin inalte sa pot face modificarea. Fiind la mansarda, ar fi putut elibera spatiu in camera, el fiind impins "sub acoperis".

O alta sugestie e sa lasi mai mult spatiu intre scanduri, si sa le fixezi, sa nu se stranga, altfel risti sa acumulezi umezeala sub saltea.

Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru aprecieri si pentru sugestii. Doresc sa dau cateva raspunsuri la cele scrise mai sus. Picioarele chiar daca nu sunt foarte groase sunt robuste. Lemnul de nuc este mult mai rigid decat lemnul de brad. Se poate topai bine merci - no problem. E adevarat ca e cam inalt patul dar asa l-am dorit.

In ceea ce priveste scandurile care tin salteaua - da nu au sustinere suplimentara pe mijloc,  dar nici nu e nevoie. Inainte de patul acesta am avut alt pat, tot DIY de la care am refolosit scandurile. Aceleasi scanduri, in aceleasi condtii au fost folosite timp de 11 ani si nu s-au curbat, nu au facut burta. Sunt scanduri de 22mm grosime. In legatura cu umezeala - tot asa, aceleasi scanduri, timp de 11 ani, no problem.

Role - ok - asta este o chestiune de gusturi, conditii, etc....

Link to post
Share on other sites

Frumoasă lucrare. Pare un pic cam înaltă, ce înălțime are? În general se folosește 76 cm.

Te-ai gândit să faci colțuri rotunjite?

Scaunul mi se pare si mai fain, are distribuție uniformă pentru șezut?

Link to post
Share on other sites

Masa are 80cm inaltime. Pare inalta pentru ca picioarele sunt subtiri. Colturile rotunjite.....da, se poate face si asa.

NU stiu ce intelegi prin distributie uniforma pe sezut. Sezutul e facut dupa un sablon a lui San Maloof. De fapt scaunul este o reinterpretare a unui sacun al lui Maloof. Am sa fac un articiol si cu scaunul.

Edited by ahegyes
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines