Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem 5+1 pe tuburi


Guest sorep

Recommended Posts

lucrez la un sisitem 5+1 pe tuburi. Am ales PCL86 pentru sateliti si as vrea recomandari pentru amplificatorul de woofer.Filtrul pentru joase este activ cu 6N1P.

Link to comment
  • Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ha Ha!Draguta idee!Eu mi-am facut ince de acum vreo 2 ani si am constatat cu surprindere ca placa mea audio desi era un audigy 1 gold nu datea ce ii trebuie la tuburi!Finalii erau prea buni calitativ si se simtea ca este ceva lipsa...Satelitii i-am facut cu PL84 in push pull si subul cu 2 x EL34 pe un traf de la o statie romaneasca Doina care s-a comportat surprinzator de bine.Mai pe scurt nu o sa ai basul acela care trebuie ptr 5.1. :wink: De ce?Nu avem noi difuzoare asa calitative precum finalele pe tuburi.Eu iti recomand sa iti faci subul cu ceva mosfeturi(vezi schema lui holton)care suna exceptional.Nu vreau ca la sfirsit sa fii dezamagit de proformantele subului daca nu ai un traf de iesire calitativ.Oricum bafta cu proiectul.

Link to comment

Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar nici o sursa de sunet 5.1 n-o sa aiba calitatea necesara unui sistem cu tuburi (cel putin una comerciala). Chiar daca decodorul e de super calitate (indoielnic), DVD-urile nu au calitate prea buna la sunet (nu se poate compara sunetul in nici un caz cu un cd). Totusi, as vrea sa vad un sistem 5.1 pe tuburi, sint curios cit de mare iese si citi kW consuma ;)

Link to comment

Imi dau si eu cu parerea, nu dau cu parul... :wink: personal cred ca cele 5 canale nu au decat sa fie pe lampi, dar partea de ".1" (adica basul) e mai judicios sa fie cu tranzistori, din motivul lipsei iesirii prin transformator...

Link to comment

Am facut probe cu amplif de woofer in trei var: pe un tda 1554, pe un amplif JVS 40W FET, pe o statie tehnoton 80W. Ultima suna onorabil.Traf-ul pentru woofer este chiar problema.In orice caz satelitii sunau bine. :d Chiar se aude altceva.Recunosc, afara de restaurarea unui radio RCA Victor din 1940 si un radio Kenwood auto 1951 nu am lucrat lampi pana acum.Oricum, renunt ireversibil la integrate in audio.Mai ales ca am gasit tuburi noi pentru sateliti.Pot face ceva cu PL36 sau cu PL519 pt woofer? (asta e dotarea)

Link to comment

overdrive as vrea schema respectiva daca se poate si detalii pt transformator. stiu ca e mult de munca dar o sa incerc sa le fac pe la o fabrica.

 

ctereo sunt din buc si poate gasim timp (stau cam rau cu dinsul)

 

 

detalii... e mult de spus

 

pot trimite schema, carcasa este de calculator (cred ca provizoriu pana in termina un meserias ce l-am rugat), traf-ul de alimentare dintr-un Temp rusesc, satelitii sunt cu dif-uri de 8W - cutii facute de un tamplar, woofer-ul de 150W-25cm-60l cutia. traf-urile de iesire sunt facute dupa unul recuperat. in rest poate esti tu mai concret si imi spui ce te intereseaza.

 

Lucrez si la indicatoare de nivel cu "ochi magic"

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Salut.Cum fac sa postez cateva poze aici?Vreau sa va arat cateva poze cu 5.1 realizat de mine pe tuburi.Pe sateliti am EL84 single iar pe bas 2xEL84 push-pull.Pe intrare am 3xECC83 cu filtre decat pe centru pentru medii si pentru bas.Fara corector de ton,decat volum pe fiecare canal.Si mai vreau sa va arat cateva poze cu un final de 500W realizat cu 6x811cate 3 paralel si apoi perechile de 3 puse push-pull.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines