Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

help cu un filtru activ

Recommended Posts

Mi-am facut neste filtre active de curand pt un sistem 2.1.Problema apare cand bag ceva in priza sau aprind lumina mi se aude un pacanit urat in sateleiti si woofer si se aude urat de tot cu distorsiuni si foarte incet.Tre sa inchid statia si sa ii dau drumu din nou.Pentru alimentarea filtrelor folosesc un traf mic 9-0-9 V 400mA .Conzi de 1000mF 25 V punte si 2 conti de 100nF in pararel cu cei de 1000mF.Operational tl072.Schema e mai jos

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

si eu am problema cu pacanitul, probabil se va rezolva dupa ce ii fac sursa stabilizata si il bag in carcasa;

bassul il tai intre 80 si 120hz nu mai sus , distorsiunile nu stiu de unde pot aparea, evantual daca nu ai respectat schema sau ai folosit operationale "piscate" filtrul ala are sensibilitatrea destul de scazuta, trebuie sa ii pui un preamplificator dupa, daca il ataci cu semnal foarte mare e normal sa distorsioneze

deci dupa o oarecare variatie de tensiune la 220V aprind un bec ceva intra frigiderul in functiune in momentul ala imi pacane si incepe sa baraie dar pana atunci se aude totul perfect nu inteleg sa incerc sa schimb cipul nu cred ca e contrafacut alte idei sa pun un stabilizare sau ce sa fac ? sa schimb alimentarea?

Conzi de 1000mF 25 V punte si 2 conti de 100nF in pararel cu cei de 1000mF.Operational tl072

condensatorii de filtraj sunt cam mici, cred ca ai vrut sa zici 1000uF(micro nu mili), nu vei rezolva problema cu asta dar oricum ar trebui conzi mai mari.