Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asculta cineva pe 7060?


Recommended Posts

In urma cu vreo 10 minute era pe 7064 LSB si a incetat dupa cateva minute. Zgomotul cel putin aici la mine era destul de mare si era dificil de urmarit chiar daca semnalul era puternic.

Este un "trafic radio" dar nu corespunde cu ce ar trebui sa fie acolo... e cam de speriat deja...

Link to comment
Acum 10 ore, +_Florin_+ a spus:

Credeam că odată cu prăbușirea comunismului a apus și era propagandei politice pe unde scurte. Se pare că nu ... :rade:.

 

Nu are treaba cu comunismul sau cu alt regim politic, ci cu mintea ingusta a unor indivizi care sigur sunt din pacate si radioamatori. Probabil ca in mintea lor se vad ca fiind mari patrioti, etc. la fel cum si la noi sunt unii (nu RA) se cred patrioti daca  permanent injura pe altii.

Au fost niste cazuri de abateri si pe la noi, inclusiv cu unul (YO2) care se imbata si injura pe toti in banda dar intr-un final a fost "rezolvat" (nu mai stiu daca cu retragerea autorizatiei); problema a fost un pic mai delicata (probleme personale implicate) dar asta s-a aflat ulterior. 

Obtinerea autorizatiei de radioamator nu implica si examen psihologic si nici macar psihiatric si de aceea sunt posibile si diverse probleme, insa precum cea descrisa aici din fericire nu au fost. Gandeste-te ca obtinerea permisului auto necesita si un examen psihologic, si uite totusi ce se intampla in trafic in vazul tuturor!

Link to comment
Acum 11 minute, Traian B a spus:

Gandeste-te ca obtinerea permisului auto necesita si un examen psihologic, si uite totusi ce se intampla in trafic in vazul tuturor!

Cred ca problemele psihologice sunt oricum greu de depistat... in afara de cele grave, care "sar in ochi"... iar cu o intrebare sau doua, "generice", adresate chiar celui testat, cum se practica in majoritatea cazurilor la angajare sau la obtinerea carnetului, sigur n-au sa fie descoperite vreodata.

Edited by informer
Link to comment

Acolo ( banda de 3,5 ) nu cred ca e vorba de probleme psihologice ( sau chiar psihice ) individuale , ca se manifestau (si) inainte de conflictul din vestul statului vecin . Ceea ce nu s - a intamplat . Sunt si la ei organe de control ( de alta factura ) , mai eficiente si mai severe ca la noi . Cred ca e o manifestare a razboiului asimetric neconventional , dusa de persoane implicate , cu mijloace radiotehnice pe masura scopului , iar lipsa controlului international si a mijloacelor ( legale ) de riposta eficienta fac greu de eradicat manifestarile respective , aflate in spatele distantei si granitelor . Si mai ales a unui alt sistem politic . Zic si eu ...

Edited by gauss
Link to comment

Dati-i dracu de ucraineni, ca sunt tare nationalisti si stiu toate secretele fabricarii armelor nucleare (toata gama), daca n-or avea puse la pastrare. Pentru noi sunt un mare pericol. Nu le mai plangeti de mila. In urma cu ceva ani au dat jos un avion israelian de pasageri, deasupra Marii Negre. Erau nervosi pentru ca evreii revendicau Peninsula Crimea. Au iesit la inteval cu acte, copii dupa originale tinute in arhive la Venetia, prin care demonstrau ca cumparasera toata peninsula, bucata cu bucata, prin nu stiu care secol.

 

Link to comment

Nu ar avea nimeni vreun motiv sa testeze, pentru ca un asemenea "sistem de comunicatii radio" nu este necesar a fi testat daca este posibil sau nu, stim deja de o suta de ani ca functioneaza ca si sistem de comunicatii radio, d'aia il si folosim si noi azi.

 

Aceia de pe 7060 sunt niste radioamatori zevzeci, cu probleme la mansarda, sunt niste indivizi slabi dpdv mental care nu sunt in stare sa separe hobby-ul lor numit radioamatorism de problemele din vietile si din tarile lor care nu au treaba cu acel hobby, d'aia am scris mai sus ca sunt cu probleme psihologice si psihiatrice.

Cum atunci cand ai probleme la servici le lasi in fata usii de la intrarea in casa si nu vii acasa sa urli si sa-ti bati nevasta si copiii pentru ca asta nu-ti rezolva acele probleme si nu ajuta cu nimic,  la fel atunci cand te asezi in fata statiei radio lasi deoparte problemele de orice fel si esti doar radioamator, respecti in continuare regulile si regulamentele si tratezi atat statiie din estul Siberiei cat si pe cele din SUA ca fiind DX-uri, nu ca fiind dusmanul de clasa. Ma asez in fata statiei radio tocmai ca sa scap si sa ma deconectez de alte probleme, si nu ca sa aduc acele probleme in radio.

Peste 5, 10 sau 20 de ani cand se vor linisti, va fi interesant cum anume se vor intalni respectivii in QSO-uri sau in concursuri... Oricum, vor ramane in radioamatorism ca exemplu penibil de "asa nu!".

 

Link to comment

Tocmai, că aplica legea. Cu ghilimelele de rigoare. Am scris mai sus ca e o forma de război asimetric informațional..., dacă are loc în benzile de radioamatori nu e o condiție necesara ca promotorii sa aibă acest statut. E ceva instituțional, nu e necesar neapărat sa fiu crezut, fiecare cu concluziile lui. 

Link to comment

Ucraina e o tara mare . Macar ca populatie . In ultimul timp , si - a dat cu apa rece pe ochi ( dupa ce au udat - o vechii stapani cu furtunul ) , si s - a cam trezit dupa 25 de ani de letargie si decadere . Deja si - a repornit industria militara , are exporturi consistente si ajutor ( d' ala in lazi Pelican ) de la USA . Nu poate fi neglijata , nici macar de Rusia , orice intentii ar ( mai ) avea . Cam tarziu , a zburat puiul cu ata , cum se zice in popor . Nu asta e important . Ci ca i se rupe de UE , norme si alte cele . Rusia , nu mai comentez . Undele radio sunt ceva imaterial , greu de stapanit ( in sens legislativ si reglementari ) . Daca vor folosi in vreun fel celor doua tari mentionate mai sus , aceasta se va intampla 100 % . Si se intampla ...

 

P.S. - ( inca ) mai sunt multe semnale ( emisiuni ) radio ciudate si enigmatice . Cred ca ar trebui deschis un topic despre ... , poate sunt multi colegi interesati .

Edited by gauss
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines