Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tv bn4400801A

neagu

Recommended Posts

Salutare la toti, la acest tv este defectă sursa, după verificarea a unor componente  am gasit defect două diode  pe bara de 13v. Pe această bara sunt puse 4 diode(SB5150) in paralel, la început am crezut ca este o punte dar nu-i asa, fiecare diode este la 5A, întrebarea mea este: de ce sunt puse asa pentru ca este un necesar de aproximativ 3A pentru consum. Este rușinos sa nu stiu acest lucru dar am căutat si pe net si nu am gasit raspuns. Multumesc.

Edited by neagu
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• neagu

4

• Florinel TV

3

• yokoono

1

• dan cod

1

Top Posters In This Topic

Consumul pe aceasta bara este mare , si necesita mai multe diode in paralel ca sa tina mai mult timp , daca lasi numai 3 diode atunci va merge mai putin si iar se duce in scurt alta dioda

Puse in paralel pentru disipatie termica, rezistenta directa mica. Si este mai ieftin decat sa pui un radiator de aluminiu. In sursele atx, pe railul de 5v, erau puse condensatoare de 10v. Apoi le-au scos si au pus de 6,3v. M-am tot intrebat de ce. Ce economie faci de la un cond de 10 la unul de 6,3 ?. Nu este chestia de economie. Conzii de 6,3 se umflau cand sursa iesea din garantie. Parca au calculat. Si asa cumperi alta.

Eu am schimbat la o sursa de vestel cu main 17MB82 in sursa doar o dioda ca era in scurt , erau 3 in paralel si de aproape 2 ani vad ca merge , nu mai stiu exact ce cod avea sursa

Acum 17 ore, yokoono a spus:

...

Conzii de 6,3 se umflau cand sursa iesea din garantie. Parca au calculat. Si asa cumperi alta.

Pai nu cumpara alta , decat cei care nu-l duc la reparat 

Si acolo suntem noi ...:laughing3:   si corectam, le punem la 10V !:hdgfhgdf