Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare achizitie congelator

Guest

Recommended Posts

Buna ziua!

Doresc sa achizitionez un congelator nou, bun din punct de vedere tehnic. M-am tot uitat pe siteuri la diferite modele si marci si nu ma pot decide ce sa cumpar... astept recomandarile voastre...

Edited by nicu_top
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cipriyan123

1

• validae

1

Trebuie să ai în vedere în primul rând o capacitate de stocare suficientă şi un consum de energie cât mai scăzut.Ca şi eficienţă sporită aş recomanda o ladă cu accesul prin capac superior, nu cu uşă.Asta fiindcă atunci când deschizi uşa, aerul rece din incintă coboară rapid şi e înlocuit la fel de rapid cu altul cald.Dezavantajul e că uneori trebuie să cotrobăi prin toate alimentele stocate, fiindcă nu are sertare ca cele cu uşă şi alimentele stau unele peste altele..

Din cunoștințele mele, și după ce am reparat un tir de frigidere și congelatoare, in acest moment, Gorenje folosește compresoare Secop Germania, și instalațiile sunt realizate cu bun simț.

Nu sunt o enciclopedie de frigidere, dar ce pot să-ți spun este că piața din România e intoxicată de China. GMCC, Jiaxipera, Donper, ACC sursă China, etc., capilar aluminiu, și lipituri cu rășini in vaporizare, plus conducte Al trase în scârbă, cu material poros. Aparate făcute la normă, in scârbă, de niste "imbecili".

Compresoarele sunt bobinate cu conductor Al.

La părinți am luat Gorenje Slovacia, compresor Secop Germania. Eu acasă am Bosch Made in Germany. 

Am avut; Hotpoint Ariston, 3300ron, compresor Jiaxipera China, jeg de instalație, SIVSRL cu alăturare capilar cupru pe aspirație aluminiu, pila electrica in mediu umed. A ținut 2 ani.

Whirlpool IDEM, jeg de frigider de 2700ron.

Succes!

P.S. Cum spune colegul @validae, recomand și eu ladă.

Edited by Guest
  • 2 months later...
  • 5 months later...

Eu ce modele am vazut de la Liebherr toate aveau motorul chinezesc, nu am gasit cu motor austriac...fabricate in Bulgaria...

Edited by nicu_top

Inca nu am reusit sa cumpar congelator, poate stie cineva un model de congelator care sa aiba motor cu compresor bun, nu doresc facute in China.

Gorenje, are Secop. Slovacia sau Germania. Nu mai știu de Austria. În China au sigur o fabrică și ei...

Bosch dacă prinzi un Made in Germany.

Dar nu te baza pe afirmațiile mele. Verifică...

Veriga slabă nu e compresorul... Dar prezența lui identifică miserupism. Dar defect punctual de compresor, găsești rar spre foarte rar.