_adi_ Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 (edited) Buna seara! Am intalnit urmatoarea manifestare: Backlight Edge led este iluminat puternic pe laterale stanga-dreapta. spre mijlocul ecranului e mai intunecat. Fotografiile sunt facute cu sticla demontata. Baghete pe stanga si dreapta, totul e in regula, nici un led ars. Am intalnit situatii oarecum asemanatoare cand ledurile (montate vertical) se aplecasera stand efectiv rezmate de folia de ghidare a luminii. Dar in cazul meu ledurile sunt perfect verticale. Banuiesc a fi defecta folia de ghidare a luminii (cea groasa si transparenta), probabil si-a pierdut proprietatile. Poate s-a mai intalnit cineva cu acest defect: Edited September 4, 2019 by _adi_ gresala Link to comment
Gabriel_S Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 E curbat? Folia alba de sub plasticul transparent este? Poate l-a reparat vreun meseriaș si a uitat s-o pună la loc... In mijloc pare că are o pata... Link to comment
iuliantv Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 nu cred sa-si ,,piarda propietatile,, chiar pe mijlocul ecranului unde nu este afectata de caldura degajata de leduri,doar influentat de alte cauze decat cele de utilizare normala,trebuie vazut daca alimentarea ledurilor e ok,daca tv-ul e cu pfc,daca acesta lucreaza......daca dimerul pentru leduri lucreaza....... Link to comment
Gabriel_S Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Acum 53 minute, tomozean aladin a spus: dracu mai repara tv-uri in ziua de azi cand e plin de ele...te duci la market sa-ti cumperi branza si salam si-ti cumperi si un tv. Da chiar, de aia reparam zilnic leduri cu grămada...renunța oamenii și la brânză ca sa le meargă televizoarele 2 Link to comment
iuliantv Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 dupa ce ne luam tv nou, luam un platou gol ne asezam in fata lui si asteptam emisiunea mastar chef si ne trece si pofta de branza,si uite asa facem si o cura de slabire Link to comment
iuliantv Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 (edited) ca unele service-uri autorizate nu ar mai trebui sa repare e cu totul altceva,in exemplu de mai jos o bataie de joc a unui sevice autorizat,ajuns azi la mine ,cum dracului sa-ti bati joc in asemenea hal de client ? trebuie sa fii dusman cu el,altfel nu-mi explic,nu stiu ce sa cred, ca i-au luat omului vreo 300lei si l-au tot reparat in garantie de e asa peticit cu silicon,etichete de pret,leduri suspendate atarnand in firele de alimentare led,diode in seriate pe fiecare bara ,folii insemnate cu marker negru in mod grosolan pentru a nu se chinui sa le regaseasca pozitiile intiale,e adevarat ca depanatorul are o varsta,dar luand in considerare ca e mai in etate ar trebui sa stie cand sa renunte https://postimg.cc/sGggKk8N Edited September 4, 2019 by iuliantv Link to comment
Gabriel_S Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Acum 3 minute, iuliantv a spus: ca unele service-uri autorizate nu ar mai trebui sa repare e cu totul altceva,in exemplu de mai jos o bataie de joc a unui sevice autorizat,ajuns azi la mine ,cum dracului sa-ti bati joc in asemenea hal de client ? trebuie sa fii dusman cu el,altfel nu-mi explic,nu stiu ce sa cred, ca i-au luat omului vreo 300lei si l-au tot reparat in garantie de e asa peticit cu silicon,etichete de pret,leduri suspendate atarnand in firele de alimentare led,diode in seriate pe fiecare bara ,folii insemnate cu marker negru in mod grosolan pentru a nu se chinui sa le regaseasca pozitiile intiale,e adevarat ca depanatorul are o varsta,dar luand in considerare ca e mai in etate ar trebui sa stie cand sa renunte https://postimg.cc/sGggKk8N Vai, și când te gândești că e 40 de lei setul de barete din alea. Sa stai cu un tv 2 ore pe masa și să iasă așa lucrare, mai bine te apuci de agricultură ... Eu am primit zilele trecute un LG de 47" cu leduri de 3v reparat la depanero. I-au luat 600 de lei acum 4 luni și i-au pus fragmente de barete lipite așa de un meseriaș grăbit că avea exces de sacâz pe doua barete. I-au dat garanție 3 luni și au scris pe certificat "înlocuire backlight"... Link to comment
Florinel TV Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 (edited) Cei de la depanero nu sunt meseriasi ci doar niste carpaci Edited September 4, 2019 by Florinel TV 1 Link to comment
sesebe Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Cum de mai mult voi depanatorii aveti probleme de astea ................?????????????? Link to comment
_adi_ Posted September 5, 2019 Author Share Posted September 5, 2019 Acum 14 ore, YO9IGS a spus: E curbat? Folia alba de sub plasticul transparent este? Poate l-a reparat vreun meseriaș si a uitat s-o pună la loc... In mijloc pare că are o pata... Nu este curbat. Toate foliile la locul lor, fara urme de fum, praf sau umezeala. Ecranul nu a fost niciodata desfacut. Pata este vizibila numai in fotografii. Link to comment
_adi_ Posted September 5, 2019 Author Share Posted September 5, 2019 Acum 14 ore, iuliantv a spus: nu cred sa-si ,,piarda propietatile,, chiar pe mijlocul ecranului unde nu este afectata de caldura degajata de leduri,doar influentat de alte cauze decat cele de utilizare normala,trebuie vazut daca alimentarea ledurilor e ok,daca tv-ul e cu pfc,daca acesta lucreaza......daca dimerul pentru leduri lucreaza....... Ma gandeam ca poate sa devina putin opac in margini unde sunt ledurile si lumina sa nu mai ajunga pana la mijloc. Clientul a spus de la inceput ca iluminarea spate a fost tinuta intotdeauna la jumate. Alimentarea pare ok inclusiv PFC, dimingul functioneaza. Din ce am vazut eu pana acum, indiferent de tensiunea de alimentare a ledurilor backlightul trebuie sa fie iluminat uniform, inclusiv la Edge LED. Link to comment
Tavi Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 nu tot timpul clientul spune adevarul e posibil ca cineva sa ii fi schimbat ordinea foliilor 1 Link to comment
adrianvmx Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Tenta aceea de roz/mov este data de aparatul foto sau au obosit ledurile si si au schimbat temperatura de culoare ? Link to comment
_adi_ Posted September 5, 2019 Author Share Posted September 5, 2019 Acum 3 ore, adrianvmx a spus: Tenta aceea de roz/mov este data de aparatul foto sau au obosit ledurile si si au schimbat temperatura de culoare ? Din camera foto este. Ledurile lumineaza toate alb si la aceeasi intensitate. La alte tv gaseam leduri putin innegrite pe partea galbena unde emite lumina datorita incalzirii excesive (cu toate ca inca luminau), dar in cazul de fata ledurile arata ca noi... Link to comment
_adi_ Posted September 5, 2019 Author Share Posted September 5, 2019 Acum 3 ore, Tavi a spus: nu tot timpul clientul spune adevarul e posibil ca cineva sa ii fi schimbat ordinea foliilor Ecranul nu a fost desfacut 100%, concluzia mea. Pe rama metalica ce fixeaza sticla este aplicat o banda subtire de aluminiu pentru a impiedica lumina iasa in afara pe la marginile ecranului, aceasta banda a fost pusa din fabrica si demontata prima oara de mine. Banda de hartie care este pusa peste cele 2 PCB-uri ale ecranului s-a vazut ca e originala. Am toate motivele sa cred ca ecranul nu a fost desfacut. Din pacate nu am nici o folie din aia groasa si transparenta pentru ecrane de 40" folosita cu baghete pe stanga si dreapta, pentru ca eu sincer pe asta o banuiesc a fi cu probleme. Oricum, e prima oara cand intalnesc ciudatenia asta. Link to comment
Recommended Posts