Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transmitere Wierless

Recommended Posts

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nu stiu dak ai postat unde trebuie dar nu prea poti deorece amplificare se realizaeaza la subwofer. tatal meu mi-a adus un prag fals si pe la o usa am trecut cu cabluri. Incape prin el un coaxial un cablu de 5 fire de 0.75 si un cablu ecranat bifilar. in rest am desfacut plinta si intre parchet si zid este o distanat de aprox 5cm.Raspuns la solutia ta ar fi ceva in banda fm cu un receptor dar trebuie sa te limitezi la ceva stereo(2 canale) si apoi trebuie sa pui amplificator la capat....

• 1 year later...

Cum am citit prin forumul asta, citez: "Nici Tesla nu a reusit sa-si dea seama cum sa trimita putere prin unde radio..." Solutiile care le vad eu sunt:1. Fiecare difuzor(boxa) devine activa si i se monteaza un receptor FM (sau wireless) si care se aseaza langa o priza pt. alimentare (scump, mult de muncit dar aproape-wireless)2. Varianta 'wire' prin care inconjori camera cu un cablu de retea (din ala banal cu 8 fire, neecranat) si unde vrei sa pui boxa, tragi o priza RJ45 mama. Boxa se va conecta la priza printr-un simplu cablu de retea si o mufa RJ45 tata. daca ascunzi cablul prin zidarie/tub/pat de cablu e mai bine. Prize gasesti si ingropate (de doza) si aplicate. Daca difuzoarele tale sunt puternice >15W va trebui sa pui in paralel 2..3..4 perechi de fire din acel cablu de retea, trebuind, asadar sa tragi mai multe cabluri. Este o varianta ieftina, eleganta (daca poti ascunde cablurile), relativ usor de depanat si intretinut si nu trebuie sa ai cine-stie-ce cunostinte de electronica sa o faci....spor mult!