Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD LG 32LG3000


Recommended Posts

Am acest tv 

LG 32LG3000

MB.EAX40150702(17) V3.30.1

chassis LD84A LD84D

 

Cu urmatoarea problema , clipeste ledul continu , prima data lumina mai mica apoi mai mare dar nu porneste deloc , clientul spune ca dupa mai multe incercari porneste si nu se mai opreste pina nul scoate din priza , eu am incercat dar la mine nu a vrut deloc sa porneasca , sursa este ok am verificat-o la sange si nu este de vina , tensiunile pe MB. sunt bune am incalzit procesorul cu suflanta si nu este de la el , condesatorii de pe MB. sunt buni , are cineva o ideie de unde poate fi

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In prima faza trebuie sa vezi daca se incinge procesorul excesiv, de obicei la asemenea placi pica procesorul din cauza lipsei de radiator, apoi trebuie rescrise flashurile spi, daca nu da niciun rezultat trebuie facut un reflow de calitate(pana la topirea bilelor) cu flux ok si toate cele.

Edited by Guest
Link to comment

Are 2 spi-uri si am incercat si cu scrierea lor plus eepromul si nimic tot la fel face , procesorul se incalzeste normal daca il las mai mult timp asa , tot la procesor mam gindit si eu ca este problema la bile , in plus spi-ul notat ic101 MX25L3205D este gol adica numai FF are pe el , am gasit la rusi pentru acest tv dar tot asa face , la ei acest spi este scris 

Link to comment
Acum 42 minute, Florinel TV a spus:

Are 2 spi-uri si am incercat si cu scrierea lor plus eepromul si nimic tot la fel face , procesorul se incalzeste normal daca il las mai mult timp asa , tot la procesor mam gindit si eu ca este problema la bile , in plus spi-ul notat ic101 MX25L3205D este gol adica numai FF are pe el , am gasit la rusi pentru acest tv dar tot asa face , la ei acest spi este scris 

Fa si cum a spus colegu" sadam, merita incercat mai ales ca a intalnit defectul, schimba si c-urile de filtraj intrare/iesire pe aceasta tensiune, eu am intalnit(la alte tv-uri) pe tensiunea de alimentare a procesorului 1,2V (iesire) un condensator de 10 micro care dadea bine pe esr-metru, dupa inlocuire tv-ul a pornit si functionat corect...foloseste si metoda cu feonul de incalzire a c-urilor...

Edited by Guest
Link to comment

Am scos aceste piese C108, ZD111, ZD112 de pe sursa , si acum porneste la cheie dar nu porneste sursa mare 12v , 16v si 24v nu se aprind nici neoanele , in schimb are imagine verificat cu sursa de laborator pe invertor cu 24v , daca pun piesele inapoi si pornita sursa fortat atunci se aprind si neoanele dar fara imagine ca nu se alimenteaza T-Conul

Link to comment

Astazi sa rezolvat acest tv , ca defect a fost integratul U102  NCP1396 el se alimenta dar nu scotea nimic pe iesire , dupa inlocuire merge , dar pentru siguranta am schimbat si cei 2 mosfeti Q110 si Q111 mi se pareau cam suspecti dupa mai multe incercari facea probleme , PFC-ul lucra bine 

 

2019-09-01-2195.jpg

2019-09-01-2197.jpg

Link to comment
La 31.08.2019 la 15:00, Costica LCD a spus:

In prima faza trebuie sa vezi daca se incinge procesorul excesiv, de obicei la asemenea placi pica procesorul din cauza lipsei de radiator

 

Uite ca i-am pus si radiator sa nu mai pice asa usor , radiatorul l-am lipit cu banda dublu adeziva de la Domn. Badila cu care se lipesc baretele si vad ca se comporta excelent , Multumesc la toti colegi care mi-au fost de ajutor

 

2019-09-01-2194.jpg

Acum 23 ore, Florinel TV a spus:

in plus spi-ul notat ic101 MX25L3205D este gol adica numai FF are pe el , am gasit la rusi pentru acest tv dar tot asa face , la ei acest spi este scris 

 

Pina la urma cum de merge cu spi-ul acesta chel , ca eu tot asa lam lasat , eu lam citit cu mai multe programatoare deci nu are cum sa ma minta ca cu toate spunea ca este FF , si la urma lam si sters sa vad daca merge si vad ca merge corect

Link to comment

Da pfc-ul lucra bine , eu am pus piesele inapoi alea 3 C108, ZD111, ZD112 si merge corect , la mine a fost problema cu integratul de pe tensiunile mari cu probleme , clientul spunea ca mai porneste daca il necajeste mai mult , dar la mine nu a pornit niciodata , pe mine ma dus in eroare ca a pornit cu sursa pornita fortat si se comporta bine cu consumatori pe ia , dar ultima data cind am vrut sa o mao pornesc fortat nu a mai vrut si mi-am dat seama ca este probleme cu integratul dupa masuratorile facute

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines