Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest

Itinerar Craiova- insula Thasos Grecia

Recommended Posts

Va salut pe toti!

     As cam pleca sa ma balacesc la "sarakie" ca nu imi permit Mamaia ca bogatanii.

Ideea e ca nu am mai fost pe cont propriu spre destinatia asta si am nevoie de ceva sfaturi de la cei care au condus pe la bulgari.

De iesit, vreau sa ies pe la Calafat si vreau sa ajung in insula Thasos in Grecia. Ideea e ca intre aceste 2 puncte, nu stiu mai nimic.

Pe unde sa merg, unde sa alimentez in siguranta ca am mai fost patit si alte sfaturi utile de drum.

Vreau sa merg pe autostrazi cat mai mult si vreau sa stiu pe unde se percep taxe, nu ca sa le evit, ci ca sa fiu informat. Am inteles ca ar fi bine sa merg spre Vrata.

Mai jos niste variante pe care mi le da Google.

La feribot, ce ruta sa aleg? Parca as alege-o pe cea mai scurta, voi cum ati procedat?

As dori sa comenteze strict cei care au fost acolo. Mult respect!

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Edited by Guest
Poze si editare text
Link to post
Share on other sites

Salut. Nu am fost în Thassos, deşi fusese în plan anul ăsta. Ruta aleasă de tine în prima imagine e cea pe care o folosesc să ajung la greci, cu excepţia bucăţii din Vidin spre Montana. Mergi pe european, nu te lua după google. A doua variantă e un fel de Transfăgărăşan, drum de munte foarte virajat şi cu asfalt proaspăt din cîte mi-a povestit şoferul care a venit să mă tracteze (poveste lungă). Spre Thassos alesesem tot feribotul din Keramoti.

 

Taxa de pod la Calafat e 6 euro, la noi poţi plăti şi în lei.

Vinieta de la bulgari am cumpărat-o de aici:

https://www.bgtoll.bg/ro/
Asfaltul e foarte bun, de Bulgari scapi în 5-6 ore (poate chiar mai puţin, eu merg cu 100-110 pe autostradă).

Tolluri ai doar la greci pe autostradă (în primul weekend din lună e gratuit peste tot), uneori folosesc scula asta ca să văd cît costă:

https://vriskoapostasi.gr/en

 

Merg de vreo cinci ani la greci şi am alimentat din mai multe staţii, atît de la ei cît şi de la bulgari: Shell, OMV, Eko, Aegean etc. Pînă acum nu am avut surprize. Dacă ai nevoie îţi pot da exact staţiile în care am făcut plinul.

Link to post
Share on other sites
Acum 7 minute, ratza a spus:

Salut. Nu am fost în Thassos, deşi fusese în plan anul ăsta. Ruta aleasă de tine în prima imagine e cea pe care o folosesc să ajung la greci, cu excepţia bucăţii din Vidin spre Montana. Mergi pe european, nu te lua după google. A doua variantă e un fel de Transfăgărăşan, drum de munte foarte virajat şi cu asfalt proaspăt din cîte mi-a povestit şoferul care a venit să mă tracteze (poveste lungă).

 

Am fost pe drumul ala in 2016, pe atunci erau multe portiuni unde lucrau la el. Intr-adevar, pare a fi mai scurt , dar e Transfagarasan pur sange. Viteza medie 40-50 la ora, avantajele sunt privelisti extraordinare si aer curat. Mare atentie la iesirea din Sofia, indicatoarele (cel putin atunci ) aratau total aiurea sau ca sa ma exprim altfel, erau defazate.

Thassos ramane cel mai linistit loc din toata Grecia (in opinia nevestei)

Link to post
Share on other sites

Poti sa-mi spui cateva localitati pe langa care treci, si cateva statii peco pe unde alimentezi? Sau numele drumurilor pe care mergi? Au si GPL? As vrea sa evit drumul virajat. Acesta este intre Montana si Sofia (ruta fara Vrata ca punct intermediar)?

Link to post
Share on other sites

Absolut. Traseul pe care-l folosesc mereu e ăsta: https://goo.gl/maps/FGR9MyNgEdWUn8gn7

Benzină/motorină am băgat din următoarele, fără nicio problemă:

OMV Dupniţa

Shell Blagovoegrad

Eko Kresna

Shell la dracu-n praznic

OMV Kulata (foarte aproape de graniţă, gogu n-are harta la zi)

 

Majoritatea au şi GPL. De la greci iau de la prima benzinărie care-mi iese în faţă.

Link to post
Share on other sites

Feribotul il iei de la Keramoti , eu anul acesta am stat două ore la imbarcare , pe 5 August , nu stiu ce dracu a fost cu grecii , niciodată nu am stat mai mult de 10..15 minute pentru imbarcare , bat Thassos de sase ani , de cite două ori pe an .

in ce localitate o să te cazezi , îți spun eu unde merită să te duci si unde nu , am devenit expert in Thassos .

Link to post
Share on other sites

1 oră în urmă, Director a spus:

Limenaria.

Cam plictisitor acolo. Poți merge cu mașina la Paradise Beach, Pachis, Golden Beach, La Scala. La Giola sau Marble Beach să nu te duci, nu ai ce vedea și este puzderie de lume. Destul de aproape de Limenaria este satul Panagia, o să treci prin el către Limenaria. Dacă ai grătar și îți place pestele, în Skala Potamia sunt două magazine cu peste proaspăt, peste pescuit nu de acvacultura. Pe insulă poți merge cu citeva beri la bord, nu este țipenie de poliție, niciodată nu am văzut șoferi beți la volan, în schimb 90% din șoferi au consumat cite ceva, cu măsură. Grija mare la scutere și motocicliști. Motocicliștii greci sunt la fel de idioți ca cei romani, anul ăsta unu a predat ștafeta, ieșean din port, spre Pachis, a fost prima motocicleta văzută de mine..... ruptă în două, nebunul nu a dat prioritare unui jeep, s-a înfipt direct în jeep, Dumnezeu să-l ierte. 

Anul trecut am stat aici 

 

Anul asta la Hotel Lido în Limenas, în zona portului, am mai stat doua zile în plus la Vila Teresa, super locație, o să revin pe la începutul lui Septembrie. https://www.booking.com/hotel/gr/villa-teresa.ro.html?aid=319855;label=villa-teresa-j2RFh2XUsBdG3gWktht2MgSM267114580717%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-294080458546%3Akwd-37098716163%3Alp1011795%3Ali%3Adem%3Adm;sid=0f9778773271f176267893a422e22230;dest_id=-829197;dest_type=city;dist=0;hapos=1;hpos=1;ref_is_wl=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1566298682;srpvid=d9dc4d1d0acd005b;type=total;ucfs=1&

Edited by viobio
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines