Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Renegade 5505


Recommended Posts

Buna ziua!

Am o problema cu o stație auto marca Renegade Ren5505 .

Problema consta in faptul ca nu se aude în difuzoare.

Am măsurat tranzistori finali ,aceștia sunt buni, beculetul de power este aprins, siguranta este buna insa nu da semnal.

Stația a fost adusă la mine de un nepot de al meu după ce a fost pusă de cineva în mașina lui bănuiesc că incorect din ce mia zis nepotul meu .

Cand spun incorect spun din ce mia explicat el a zis ca acel cineva a pus firele de alimentare undeva pe ieșirea de difuzoare .

Nu stiu foarte bine de unde sa incep sa caut defectele , stiu sa măsor o dioda ,un tranzistor însă nu stiu sa urmăresc un traseu de fapt nu stiu unde pot sa alimenteze partea finală sau preamplificator.

Va rog dacă cineva are răbdare putina și cu mine sa ma ajute putin.

Am câteva cunoștințe despre electronica ,însă nu stiu cum functioneaza o parte de amplificare....stiu doar ca dacă nu se aude de obicei sunt finali arși....însă de data asta se pare ca nu sunt alimentate etajele finale.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Sanatate permanenta ! In cazul de fata (nu exista alimentare pt. finali) trebuie verificat invertorul amplif-ului.Acesta e un etaj care din tensiunea de 12Vcc a acumulatorului "face" doua tensiuni simetrice +V / -V mai mari. Cel mai bine pune poze cu placa si vom incerca sa-ti indicam ce tensiuni/componente trebuie sa verifici.Borna <REM> e alimentata ?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines